Kremlin | Schimburile de prizonieri cu SUA nu pot fi rezolvate decât „în liniște”

  • 14 Februarie 18:12
Kremlin | Schimburile de prizonieri cu SUA nu pot fi rezolvate decât „în liniște”

SUA încearcă să obțină eliberarea fostului pușcaș marin Paul Whelan și a reporterului Evan Gershkovich, ambii deținuți în închisorile rusești pentru acuzații de spionaj pe care le neagă, scrie G4Media.

Întrebat dacă se pregătește un schimb, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Vreau să amintesc cuvintele președintelui Putin în interviul său recent, potrivit cărora aceste chestiuni iubesc tăcerea și nu pot fi rezolvate decât în liniște”.

„Prin urmare, în interesul nostru, în interesul părții americane, în interesul celor implicați, este mai bine ca totul să fie decis în liniște”.

Săptămâna trecută, într-un interviu cu jurnalistul american, Putin a sugerat că, în schimbul reporterului Evan Gershkovici de la Wall Street Journal, Moscova dorește ca Germania să-l elibereze pe Vadim Krasikov, condamnat pentru uciderea în 2019 a unui disident cecen la Berlin.

De asemenea, el a declarat că nu ar „exclude” returnarea jurnalistului în SUA, cu condiția ca SUA să ia „măsuri reciproce”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău