Kozak, la Chișinău, sprijină actuala majoritate parlamentară. Dodon, pledează pentru „Europa Mare”, de la Lisabona până la Vladivostok

  • 21 Septembrie 12:08
Kozak, la Chișinău, sprijină actuala majoritate parlamentară. Dodon, pledează pentru „Europa Mare”, de la Lisabona până la Vladivostok

Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, afirmă că Moscova va susține ”cu toate forțele” actuala majoritate parlamentară care, în urma evenimentelor de la începutul verii, a reușit să se curețe ”de un regim criminal”.

Dmitri Kozak, care este și reprezentant al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor commercial-economice cu Republica Moldova, a făcut această declarație vineri, la forumul de afaceri moldo-rus care s-a desfășurat la Chișinău.

Dmitri Kozak a spus, citat de Europa Liberă, că, în prezent, în Republica Moldova există o situație fără precedent, când două forțe cu viziuni geopolitice diametral opuse s-au unit și au creat o coaliție, concentrându-se pe soluționarea problemelor interne.

”Sprijin cu încredere această înțelegere”, a spus vicepremierul rus.

După încheierea forumului de afaceri moldo-rus, președintele Igor Dodon, care a participat și el la eveniment, a scris pe pagina sa de facebook că ”în prezent are loc relansarea totală a relațiilor dintre Moldova și Rusia” și că ”este restabilit dialogul la nivel de Guvern și Parlament”.

„Cetățenii noștri pledează pentru promovarea unei politici externe echilibrate și a unor relații pragmatice cu toți partenerii externi. În același timp, Moldova poate fi un participant activ al proiectului Europa Mare de la Lisabona până la Vladivostok și poate deveni un exemplu pentru alte țări”, a mai scris Igor Dodon.

Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, nu au participat la forumul de afaceri moldo-rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
-5 °C
ceață
Umiditate:85 %
Vint:1 m/s
Mon
5 °C
Tue
6 °C
Wed
3 °C
Thu
1 °C
Fri
2 °C

Curs oficial BNM 08 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3855 -0.0000
USD 17.4778 -0.0000
RON 4.0577 -0.0000
UAH 0.7329 -0.0000
RUB 0.2737 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău