Konstantin Kosacev: Rusia ar vrea să păstreze relațiile de bună vecinătate cu Republica Moldova

  • 11 Septembrie 2019 19:48
Konstantin Kosacev: Rusia ar vrea să păstreze relațiile de bună vecinătate cu Republica Moldova

Moscova ar vrea să păstreze relațiile apropiate cu Chișinăul, indiferent de dinamica dezvoltării relațiilor Republicii Moldova cu terțe țări și uniunile lor, a declarat, miercuri, președintele Comitetului pentru afaceri externe din Consiliul Federației, Konstantin Kosacev, în timpul întrevederii cu ministrul moldovean de externe, Nicolae Popescu.

"Uneori auzim semnale contradictorii de la Chișinău la adresa țării noastre. Pe de o parte, se afirmă clar disponibilitatea pentru normalizarea relațiilor, iar pe de altă parte se observă că, pe scara priorităților voastre de politică externă (în opinia mea, un astfel document este deja oficial), Rusia se situează pe locul șase, dacă nu greșesc. Pe noi acest lucru, desigur, ne descurajează oarecum" - a declarat Kosacev.

"Noi am vrea să păstrăm cu Republica Moldova cele mai apropiate, cele mai strânse, cele mai bune relații de vecinătate, indiferent de dinamica relațiilor voastre cu terțe țări și structuri integraționiste" - a adăugat senatorul rus.

Konstantin Kosacev și-a exprimat convingerea că aceasta nu ar trebui în niciun fel să împiedice relațiile bilaterale dintre Rusia și Republica Moldova. "În orice caz, noi suntem pregătiți în totalitate pentru asta" - a subliniat președintele Comitetului pentru afaceri externe din Consiliul Federației. Konstantin Kosacev a adăugat, de asemenea, că Rusia urmărește cu o foarte mare atenție evenimentele din Republica Moldova.

"Înțelegem că perioada foarte dificilă de reformatare a guvernului a fost depășită. Nu putem decât să felicităm țara voastră și poporul său pentru obținerea stabilității politice mult dorite. Așa aș descrie situația actuală. Deși este clar că și această stabilitate are multe probleme interne" - a declarat Kosacev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău