Konstantin Kosacev: Rusia ar vrea să păstreze relaţiile de bună vecinătate cu Republica Moldova

  • 11 Septembrie 2019 19:48
Konstantin Kosacev: Rusia ar vrea să păstreze relaţiile de bună vecinătate cu Republica Moldova

Moscova ar vrea să păstreze relaţiile apropiate cu Chişinăul, indiferent de dinamica dezvoltării relaţiilor Republicii Moldova cu terţe ţări şi uniunile lor, a declarat, miercuri, preşedintele Comitetului pentru afaceri externe din Consiliul Federaţiei, Konstantin Kosacev, în timpul întrevederii cu ministrul moldovean de externe, Nicolae Popescu.

"Uneori auzim semnale contradictorii de la Chișinău la adresa țării noastre. Pe de o parte, se afirmă clar disponibilitatea pentru normalizarea relațiilor, iar pe de altă parte se observă că, pe scara priorităților voastre de politică externă (în opinia mea, un astfel document este deja oficial), Rusia se situează pe locul șase, dacă nu greșesc. Pe noi acest lucru, desigur, ne descurajează oarecum" - a declarat Kosacev.

"Noi am vrea să păstrăm cu Republica Moldova cele mai apropiate, cele mai strânse, cele mai bune relaţii de vecinătate, indiferent de dinamica relaţiilor voastre cu terţe ţări şi structuri integraţioniste" - a adăugat senatorul rus.

Konstantin Kosacev şi-a exprimat convingerea că aceasta nu ar trebui în niciun fel să împiedice relaţiile bilaterale dintre Rusia şi Republica Moldova. "În orice caz, noi suntem pregătiţi în totalitate pentru asta" - a subliniat preşedintele Comitetului pentru afaceri externe din Consiliul Federaţiei. Konstantin Kosacev a adăugat, de asemenea, că Rusia urmăreşte cu o foarte mare atenţie evenimentele din Republica Moldova.

"Înțelegem că perioada foarte dificilă de reformatare a guvernului a fost depăşită. Nu putem decât să felicităm țara voastră și poporul său pentru obţinerea stabilităţii politice mult dorite. Așa aş descrie situația actuală. Deși este clar că şi această stabilitate are multe probleme interne" - a declarat Kosacev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
3,65 °C
câțiva nori
Umiditate:47 %
Vint:5,1 m/s
Thu
1 °C
Fri
1 °C
Sat
1 °C
Sun
2 °C
Mon
4 °C

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5542 0.0963
USD 17.6060 0.0550
RON 4.0921 0.0206
UAH 0.7257 0.0056
RUB 0.2851 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău