Klaus Iohannis transmite condoleanțe Turciei: „România este alături de poporul turc în aceste momente dificile”

  • 14 Noiembrie 2022 08:55
Klaus Iohannis transmite condoleanțe Turciei: „România este alături de poporul turc în aceste momente dificile”

Președintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj de condoleanțe Turciei după ce cel puțin 6 persoane au fost ucise și 53 rănite într-o explozie puternică ce a avut loc duminică după-amiază pe artera comercială foarte frecventată Istiqlal din centrul metropolei Istanbul.

Suntem profund întristați de veștile îngrozitoare care ne vin din Istanbul. Condoleanțe tuturor celor care au pierdut persoane dragi în această tragedie și însănătoșire grabnică celor răniți. România este alături de poporul turc în aceste momente dificile”, a scris șeful statului, pe Twitter.

După ce guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, anunțase un prim bilanț de 4 morți și 38 de răniți, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a precizat într-o intervenție televizată că cel puțin 6 persoane au fost ucise și 53 rănite în urma acestui ”atentat ticălos”, relatează presa turcă, conform Agerpres.

“Autorii acestui atentat vor fi demascați. Populația noastră să fie sigură că autorii vor fi pedepsiți”, a adăugat președintele turc.

Explozia a survenit la puțin timp după ora locală 16:00 (13:00 GMT), când artera pietonală Istiqlal era destul de aglomerată.

Această arteră comercială situată în apropierea Pieței Taksim este de obicei frecventată și de turiști străini.

Artera Itstiqlal a mai fost afectată de explozii, în campania de atentate din 2015-2016 care a vizat mai multe orașe ale Turciei. Revendicate o parte din ele de gruparea jihadistă Statul Islamic, acele atacuri s-au soldat cu aproape 500 de morți și circa 2.000 de răniți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
20,7
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,15 m/s
Wed
21
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău