Klaus Iohannis salută “cu căldură” anunțul lui Emmanuel Macron ca Franța să participe la prezența militară NATO în România

  • 20 Ianuarie 2022 09:24
Klaus Iohannis salută “cu căldură” anunțul lui Emmanuel Macron ca Franța să participe la prezența militară NATO în România

Liderul de la București, Klaus Iohannis, a salutat joi anunțul făcut de președintele Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România, informează caleaeuropeana.ro.

“Salut cu căldură anunțul președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România”, a scris șeful statului, în franceză, pe Twitter, potrivit sursei citate

El a subliniat că “Parteneriatul strategic România – Franța va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”.

Președintele francez Emanuel Macron a anunțat miercuri disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România, informația fiind făcută publică de eurodeputatul francez Nathalie Loiseau, șefa Subcomisiei pentru securitate și apărare din Parlamentul European, și confirmată ulterior de ministrul francez al apărării Florence Parly.

“Emmanuel Macron anunță disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este în solidaritate cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris ea, pe Twitter.

Macron a făcut aceste afirmații în cadrul unui discurs pe care l-a susținut într-o vizită la forțele armate în tabăra Oberhoffen, în Haguenau, Bas-Rhin, conform agendei publicate de Palatul Elysee. Liderul francez a vizitat această locație militară după discursul pe care l-a susținut în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

“Forțele armate franceze contribuie la securitatea aliaților noștri europeni, în special prin intermediul sistemului prezenței înaintate avansate al NATO. Așa cum a indicat Emmanuel Macron, suntem pregătiți să mergem mai departe cu noi misiuni în România, în funcție de deciziile luate în mod colectiv“, a scris și Florence Parly.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău