Klaus Iohannis: România va acorda R. Moldova tot ajutorul și expertiza de care va avea nevoie

  • 23 Iunie 2022 22:10
Klaus Iohannis: România va acorda R. Moldova tot ajutorul și expertiza de care va avea nevoie

România se va implica mult în parcursul european ce va urma după obținerea statutului de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană. Declarații în acest sens a făcut președintele României, Klaus Iohannis, la conferința de presă în marja summitului Consiliului European care a oferit statut de țări candidate Ucrainei, Moldovei și perspectivă europeană Georgiei.

Liderul de la Cotroceni a declarat că R. Moldova trebuie să muncească mult în perioadă următoare, să facă reforme instituționale, să îmbunătățească legislația.
 
„Din partea României, Moldova va primi tot ajutorul și expertiza de care va avea nevoie”, a declarat Klaus Iohannis, apreciind că pentru R. Moldova acesta va fi un ajutor valoros.
 
Potrivit președintelui României, Ucraina, Rep. Moldova și Georgia au primit un nou impuls și se vor pune pe treabă pentru a face reforme și a face următorul pas. Sper că acest drum să fie cât mai scurt.
 
Sper că acest drum să fie cât mai scurt, a punctat Klaus Iohannis. „S-a schimbat paradigma lărgirii Uniunii Europene, iar politica de extindere a primit un nou impuls”, a mai afirmat liderul de la București.
 
Totodată, președintele României a declarat că prin evenimentul de azi de la summitul Consiliului European „s-a schimbat paradigma lărgirii Uniunii Europene, iar politica de extindere a primit un nou impuls.
 
 
 
 
 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău