Klaus Iohannis, întrevedere cu președintele Germaniei, Frank Steinmeier: „Am discutat dificultățile majore cu care se confruntă, în prezent, Republica Moldova, în contextul războiului.

  • 24 Mai 2023 14:08
Klaus Iohannis, întrevedere cu președintele Germaniei, Frank Steinmeier: „Am discutat dificultățile majore cu care se confruntă, în prezent, Republica Moldova, în contextul războiului.

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, miercuri, în declarațiile de presă comune cu președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, pe care l-a primit la Palatul Cotroceni, că a discutat despre dificultățile majore cu care se confruntă, în prezent, Republica Moldova, în contextul războiului.

„Am stabilit să intensificăm colaborarea noastră în cadrul Uniunii Europene și al NATO, pentru a face față provocărilor actuale, nu numai celor în materie de securitate, dar și celor în plan economic și social. În cadrul dialogului nostru am evidențiat sprijinul multidimensional acordat Ucrainei de cele două state și am discutat, totodată, dificultățile majore cu care se confruntă, în prezent, Republica Moldova, în contextul războiului. Împărtășim viziuni similare cu privire la necesitatea mobilizării de sprijin activ și puternic pentru Chișinău, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, pentru a consolida reziliența acestei țări în fața provocărilor complexe cu care se confruntă”, a spus Iohannis. 

De asemenea, președintele României a menționat că a abordat în cadrul discuțiilor și politica de extindere a Uniunii Europene, rezultând sprijinul comun al României și Germaniei pentru avansarea procesului atât în privința Balcanilor de Vest, cât și în privința Partenerilor noștri Estici.

„Am pus accentul în cadrul discuțiilor pe sprijinul ferm al României pentru avansarea parcursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei, ca state candidate la aderare. Am avut cu domnul Președinte Steinmeier și un schimb de opinii cu privire la stadiul proiectelor din cadrul Inițiativei celor Trei Mări și am prezentat prioritățile și obiectivele Summitului pe care îl voi găzdui la București, în luna septembrie, urmat și de Forumul de Afaceri al Inițiativei”, a spus președintele. României.

„Este un semn bun că familia europeană se va întâlni în curând la Chișinău”, a spus președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, cu referire la Summitul Comunității Politicii Europene, care va avea loc pe 1 iunie în R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău