Klaus Iohannis îl primește miercuri pe președintele Parlamentului R.Moldova. Igor Grosu va participa la deschiderea sesiunii Camerei Deputaților, la invitația lui Ludovic Orban

  • 01 Septembrie 2021 09:22
Klaus Iohannis îl primește miercuri pe președintele Parlamentului R.Moldova. Igor Grosu va participa la deschiderea sesiunii Camerei Deputaților, la invitația lui Ludovic Orban Caleaeuropeana.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, care va efectua o vizită oficială la București pentru a participa la ceremonia de deschidere a lucrărilor Camerei Deputaților, transmite caleaeuropeana.ro.

Potrivit agendei șefului statului, Iohannis îl va primi pe Grosu la ora 14.00, precizează sursa citată

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială la București, la invitația președintelui Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban, informează legislativul de la Chișinău într-un comunicat.

Vizita lui Grosu la București urmează participării președintelui Klaus Iohannis la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 30 de ani de independență a Republicii Moldova, care au avut loc vineri, la Chișinău.

În acel context, Iohannis a invitat-o pe președinta Maia Sandu să efectueze o vizită oficială în România, prima în această calitate. De altfel, Iohannis și Sandu sunt așteptați la Sibiu, la sesiunea solemnă a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, care se va desfășura în perioada 16 – 19 septembrie, informează Consiliul Județean Sibiu.

Cât privește vizita șefului legislativului de la Chișinău, Igor Grosu va participa la ceremonia de deschidere a lucrărilor Celei de-a doua sesiuni a Camerei Deputaților a Parlamentului României. Aceasta se va desfășura pe 1 septembrie 2021.

În marja vizitei, președintele Parlamentului Republicii Moldova va mai avea o întrevedere cu președinta Senatului României, Anca Dragu, în cadrul cărora vor fi abordate subiecte ce țin de dialogul existent, precum și fortificarea parteneriatului dintre ambele țări prin noi acțiuni și proiecte comune.

Din delegația Parlamentului Republicii Moldova vor mai face parte deputații Doina Gherman, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană; Vladimir Bolea, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară; Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe; Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică; Larisa Voloh, președintele Comisiei administrație publică; Veronica Roșca, vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități; Petru Frunze, vicepreședintele Comisiei administrație publică, președintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României; Virgiliu Pâslariuc, vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media; Ana Racu, vicepreședintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice; Ina Coșeru, vicepreședintele Comisiei mediu și dezvoltare regională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,6 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău