Klaus Iohannis: Franța și UE au nevoie de Estul Europei pentru relansarea proiectului european

  • 25 August 2017 07:56
Klaus Iohannis: Franța și UE au nevoie de Estul Europei pentru relansarea proiectului european

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a efectuat, joi, o vizită oficială în România, al cărei program a cuprins întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose și o vizită la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală. La finalul zilei, președintele Iohannis a oferit o recepție în onoarea omologului său francez.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi că Franța și UE au nevoie de Estul Europei pentru relansarea proiectului european, punctând că România este un partener de încredere.

"În deceniul care s-a scurs de la aderarea României la Uniunea Europeană, ne-am confruntat cu o criză economico-financiară acută, cu exodul a sute de mii de refugiați și cu amenințarea teroristă, care a lovit și Franța atât de tragic. Noi, românii, credem că nu suntem nicicând mai puternici decât atunci când suntem uniți. Nutrim convingerea că, într-o Europă marcată de clivaje și poziționări diferite Est-Vest, coeziunea între statele UE este posibilă. Franța și Uniunea Europeană au nevoie de Estul Europei pentru a putea relansa proiectul european, iar România este acel partener de încredere, stabil și predictibil în regiune pe care vă puteți baza", a spus Iohannis, la recepția oferită în onoarea omologului său francez, Emmanuel Macron.

El l-a asigurat pe președintele Franței de determinarea României de a lucra la relansarea proiectului european.

"România și Franța au o bogată tradiție de prietenie. Am înfăptuit împreună lucruri importante și sunt convins că viitorul ne rezervă multe proiecte româno-franceze de succes. Indiferent de dificultățile și provocările pe care le vom avea de înfruntat, Franța și România vor fi mereu, una pentru cealaltă, partenere și aliate de nădejde", a subliniat Iohannis.

Șeful statului a adăugat că Sezonul cultural încrucișat, a cărui lansare va coincide cu sărbătorirea Centenarului României Mari, va fi o imensă oportunitate pentru consolidarea legăturilor dintre România și Franța.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău