Klaus Iohannis: Este important pentru Republica Moldova că va găzdui viitorul summit al Comunității Politice Europene

  • 07 Octombrie 2022 12:58
Klaus Iohannis: Este important pentru Republica Moldova că va găzdui viitorul summit al Comunității Politice Europene

Președintele României Klaus Iohannis a salutat astăzi faptul că Rep. Moldova va găzdui, primăvara viitoare, cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene, o structură creată ieri la Praga care reunește statele membre ale UE și țările partenere.

Într-o declarație de presă făcută astăzi la Praga unde are loc summit-ul informal liderilor europeni Klaus Iohannis a spus că acesta este un semnal important și pozitiv pentru Rep. Moldova.

„Cred că este un semnal foarte important și foarte pozitiv pentru Moldova faptul că peste 40 de lideri europeni vor merge la Chișinău și vom dezbate chestiunile care și acum, probabil și atunci vor fi de mare importanță pentru continentul nostru. Este un semnal clar că Moldova se vede și i se acordă importanța cuvenită. Noi bineînțeles că am sprijinit această propunere”, a declarat președintele României.

Președinta Maia Sandu a participat  ieri la Praga, alături de liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene și ai 17 țări partenere, la inaugurarea Comunității Politice Europene - o inițiativă a președintelui francez Emmanuel Macron.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău