Klaus Iohannis, despre integrarea României în Spațiul Schengen: Cred că de data aceasta avem șanse mai bune

  • 06 Octombrie 14:45
Klaus Iohannis, despre integrarea României în Spațiul Schengen: Cred că de data aceasta avem șanse mai bune

Președintele Klaus Iohannis a apreciat joi că România are în prezent „șanse mai bune” să se integreze în Spațiul Schengen comparație cu „alte conjuncturi”.

„Nu toate punctele sunt încă lămurite dar cred că de data aceasta avem șanse mai bune decât într-o altă conjunctură”, a declarat Iohannis, la Praga, înaintea unui summit european, scrie G4Media.

În opinia sa, „după atâția ani de așteptare, totuși liderii (europeni) cred că și-au dat seama” că integrarea României în spațiul de liberă circulație „va îmbunătăți unitatea UE”, în condițiile în care „nevoia de unitate în Europa a devenit și mai clară cu ocazia războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei”.

În prezent, este în curs de pregătire o vizită a experților care „vor să vadă încă o dată după 11 ani dacă ce s-a realizat atunci s-a consolidat, dacă suntem în continuare pe poziția solidă pe care noi știm că o avem”, a explicat Iohannis, menționând că după această vizită urmează discuțiile politice și discuția finală, în consiliul JAI, unde se ia decizia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
3,29
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
8
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău