Klaus Iohannis anunță o nouă contribuție financiară pentru R. Moldova: „O vom transfera la Fondul voluntar NATO dedicat acestui stat”

  • 12 Iulie 2023 16:48
Klaus Iohannis anunță o nouă contribuție financiară pentru R. Moldova: „O vom transfera la Fondul voluntar NATO dedicat acestui stat”

Președintele României Klaus Iohannis a declarat că Republica Moldova va primi o nouă contribuție financiară, care va fi transferată la Fondul voluntar NATO dedicat țării noastre. Anunțul a fost făcut miercuri, 12 iulie, de la Vilnius, unde are loc reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, transmite Radio Chișinău.

„În cadrul Summit-ului, am reafirmat necesitatea sprijinului consolidat al NATO pentru partenerii vulnerabili, în special pentru Republica Moldova. În acest sens, am pledat pentru susținerea financiară a pachetului de măsuri destinat Republicii Moldova, pentru consolidarea capacităților de apărare și creșterea rezilienței. Am anunțat și o nouă contribuție financiară pentru Chișinău, pe care o vom transfera la Fondul voluntar NATO dedicat acestui stat.”, a declarat liderul de la București în cadrul unui briefing de presă. 

Șeful de stat a menționat că deciziile luate la Summit consemnează, așa cum a pledat România, un angajament sporit al NATO pentru întărirea rezilienței, a securității și a capacităților de apărare ale Republicii Moldova.

„De asemenea, vom continua să sprijinim ferm adâncirea cooperării dintre NATO și partenerii din Asia-Pacific, respectiv cu Uniunea Europeană. La finalul acestui Summit, pot spune cu certitudine că pentru postura aliată pe flancul estic și la Marea Neagră a fost un succes. Mesajul principal al acestei reuniuni este acela că NATO s-a modernizat pentru o nouă eră a apărării colective. Aceasta oferă României și cetățenilor săi cel mai înalt grad de securitate și apărare din întreaga istorie.”, a mai adăugat Klaus Iohannis. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău