Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Ziua Unirii Basarabiei cu România este declarată zi de sărbătoare națională

  • 27 Martie 2017 17:48
Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Ziua Unirii Basarabiei cu România este declarată zi de sărbătoare națională

Președintele Klaus Iohannis, a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională, informează Administrația Prezidențială.

„Sfatul Țării de la Chișinău a hotărât, pe 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Uniri, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureș și Crișana au decis, la rândul lor, Unirea cu țara, evenimentul de constituire a statului român modern al cărui centenar îl vom sărbători anul viitor.

Legea promulgată luni, 27 martie, are prin urmare o semnificație deosebită, aceea de marcare a acestui moment important din istoria României.

În același timp, România rămâne pe deplin angajată în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă, conform Strategiei Naționale de Apărare a Țării, un obiectiv național de politică externă, acesta fiind asumat formal inclusiv în Declarația privind instituirea unui Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova din anul 2010.

Integrarea europeană este singurul drum care poate oferi un viitor prosper cetățenilor Republicii Moldova. Acest obiectiv comun al Republicii Moldova și al României poate fi realizat doar printr-un profund proces de reforme, printr-o modernizare cuprinzătoare a statului și instituțiilor sale, în conformitate cu valorile și standardele europene, proces pe care România îl sprijină ferm.

Cu prilejul zilei de 27 martie, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, le transmite tuturor românilor cele mai calde urări.”, transmite sursa citată.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău