Klaus Iohannis a discutat cu președintele Letoniei despre situația energetică foarte dificilă în care se află R. Moldova. România și Letonia sprijină integrarea europeană a acestei țări

  • 24 Noiembrie 2022 10:02
Klaus Iohannis a discutat cu președintele Letoniei despre situația energetică foarte dificilă în care se află R. Moldova. România și Letonia sprijină integrarea europeană a acestei țări

Președintele Klaus Iohannis a discutat cu omologul din Letonia, Egils Levits, despre ” situația foarte dificilă în care se află Republica Moldova sub aspectul securității energetice”, prezentând astfel măsurile de sprijin multifațetate ale României pentru țara vecină, transmite caleaeuropeana.ro.

Șeful statului s-a aflat miercuri la Riga într-o vizită oficială în capitala țării baltice, înainte de a poposi, mâine, în Lituania, unde va avea o întâlnire cu președintele acestei țări, Gitanas Nausėda, gazda unui summit dedicat întăririi Flancului Estic al NATO.

”Am arătat că solidaritatea și unitatea sunt esențiale la nivel european în gestionarea corectă a actualelor provocări. Referitor la criza energetică, am subliniat importanța coordonării apropiate pe temele de interes comun în plan european, în special în ceea ce privește securitatea aprovizionării și reducerea prețurilor. Am abordat și oportunitățile de cooperare în contextul tranziției energetice. Am discutat totodată și despre situația foarte dificilă în care se află Republica Moldova sub aspectul securității energetice și am prezentat măsurile de sprijin multifațetate ale României pentru Republica Moldova. România și Letonia sunt angajate în avansarea procesului de extindere a Uniunii Europene. Am reafirmat sprijinul pentru viitorul european al Balcanilor de Vest, precum și pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, pe baza meritelor proprii”, a subliniat șeful statului în conferința de presă comună.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău