Klaus Iohannis: „UE, inclusiv România, nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia”

  • 30 Septembrie 2022 17:13
Klaus Iohannis: „UE, inclusiv România, nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia”

Președintele Klaus Iohannis anunță că membrii Consiliului European au adoptat, vineri, o declarație comună prin care anexarea "ilegală" de către Rusia a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson este respinsă "ferm" și condamnată.

"Astăzi, am adoptat, împreună cu ceilalți membri ai Consiliului European, o Declarație comună în care respingem ferm și condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunoaște și nu va recunoaște niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia, prin încălcarea gravă a independenței, a suveranității și a integrității teritoriale ale Ucrainei", a scris șeful statului, vineri, pe Twitter, scrie Agerpres.

Prin declarația comună, semnatarii solicită tuturor statelor și organizațiilor internaționale să respingă anexarea celor patru regiuni de către Rusia.

"Uniunea Europeană, inclusiv România, este ferm alături de Ucraina. Vom continua să oferim un puternic sprijin economic, militar, social și financiar Ucrainei", a mai scris președintele Iohannis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău