Kievul vrea să-i oblige pe locuitorii Crimeii și Donbass-ului să ceară scuze Ucrainei

  • 12 Martie 2018 09:58
 Kievul vrea să-i oblige pe locuitorii Crimeii și Donbass-ului să ceară scuze Ucrainei

Fostul deputat al Radei Supreme a Ucrianei, Andrei Sencenko, a pregătit un proiect de lege potrivit căruia locuitorii Crimeii și Donbassului trebuie să ceară iertare Kievului. Proiectul de lege „Despre iertare", în concepția lui Sencenko, se referă la cei care desfășoară o activitate în interesul unui „stat - agresor", formulă prin care autoritățile de la Kiev înțeleg Rusia.

Unul dintre articolele documentului le propune „categoriilor" de acest gen de locuitori din Crimeea și Donbass să-și recunoască vina, să se căiască și să-și ceară scuze pentru „crimele" comise. Ca o alternativă la pedeapsa penală, Sencenko propune îngrădirea în drepturi civile a „celor care se căiesc", între altele să li se interzică acestora să lucreze în organele puterii și să ia parte la algeri.

Declarațiile privind iertarea trebuie analizate de instanțele ucrainene. După cum a remarcat fostul deputat ucrainean, procedura de iertare este propusă doar pentru cetățenii Crimeii și Donbassului, întrucât acești oameni „s-au aflat în teritorii controlate de agresor, fără să fie apărați de stat și sub influența masivă a propagandei ostile".

„Pentru aceleași acțiuni comise în interesul agresorului pe teritoriul liber al țării nu pot exista scuze" – a subliniat autorul ințiativei, fostul deputat Andrei Sencenko.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău