Kievul vrea să interzică definitiv accesul pe teritoriul său al bărbaților ruși cu vârste între 16 și 60 de ani

  • 09 Ianuarie 2019 12:48
Kievul vrea să interzică definitiv accesul pe teritoriul său al bărbaților ruși cu vârste între 16 și 60 de ani

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Pavlo Klimkin, pledează pentru interzicerea permanentă a accesului în Ucraina a bărbaților ruși cu vârsta cuprinsă între 16 și 60 de ani.

Potrivit șefului diplomației ucrainene, introducerea unui regim obișnuit de vize pentru cetățenii ruși nu ar fi o măsură eficientă. "Un regim de vize obișnuit nu ar funcționa niciodată. Dacă vorbim despre un regim de vize cu Rusia, acesta trebuie să presupună existența pașapoartelor biometrice. Un alt regim de vize nu are cum să funcționeze. În acest moment, analizăm modul în care funcționează baza de date biometrică" - a mai explicat Klimkin.

La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, Ucraina a interzis accesul în țară al bărbaților ruși cu vârste între 16 și 60 de ani. Măsura făcea parte din legea marțială instaurată în Ucraina după ce Rusia a sechestrat trei nave ale marinei ucrainene împreună cu echipajele lor, în Marea Azov. Legea marțială a fost impusă în 10 regiuni ucrainene pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău