Kievul pregătește noi sancțiuni după alegerile ilegale din Donbas

  • 15 Noiembrie 2018 14:58
Kievul pregătește noi sancțiuni după alegerile ilegale din Donbas

Consiliul pentru Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Rada Supremă a Ucrainei, Guvernul ucrainean și Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) pregătesc un nou pachet de sancțiuni legate de agresiunea rusă, în special împotriva celor implicați în organizarea și desfășurarea așa-numitelor "alegeri" în zonele ocupate din Donbas - a declarat, joi, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare de la Kiev, Oleksandr Turcinov.

"Sunt convins că va fi un amplu pachet de sancțiuni, în special împotriva celor care au fost coordonatori, instigatori și organizatori ai falselor alegeri din teritoriile ocupate" - a mai menționat demnitarul ucrainean. În plus, Turcinov nu exclude că lista sancțiunilor va conține și reprezentanți ai unor țări europene care au participat în calitate de "observatori" la alegerile ilegale din estul Ucrainei.

Sancțiunile vor fi aplicate și împotriva "unei game largi de întreprinderi ucrainene care cooperează pe partea de apărare cu Moscova sau contribuie la consolidarea securității și apărării Federației Ruse".

Amintim că pe 11 noiembrie 2018, au avut loc așa-numite "alegeri" în teritoriile ocupate ale regiunilor est-ucrainene Donețk și Luhansk, în pofida protestelor din partea Kievului și a declarațiilor de condamnare a "scrutinului" făcute de oficiali din țările occidentale.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău