Kievul continuă să reziste atacurilor ruse, potrivit primarului

  • 27 Februarie 2022 15:50
Kievul continuă să reziste atacurilor ruse, potrivit primarului

Primarul Kievului a declarat - duminică - că nu există trupe ruse în capitala ucraineană, care continuă să reziste atacurilor, potrivit Reuters.

"Dar militarii noștri, forțele noastre de ordine și apărarea noastră teritorială continuă să repereze și să neutralizeze sabotorii", a declarat Vitali Klitschko pe contul său Telegram, scrie Agerpres.

De la începutul ofensivei militare ruse, joi dimineață, 31 de persoane, între care 9 civili, au fost ucise, iar alte 106 au fost rănite, a indicat primarul capitalei ucrainene.

Primăria Kievului anunțase sâmbătă o interdicție strictă de circulație până luni la 08:00 (06:00 GMT). În acest timp, nicio benzinărie și niciun magazin nu sunt deschise. Părăsirea domiciliului este teoretic interzisă în această perioadă, potrivit AFP.

Toți civilii care vor fi întâlniți în stradă în timpul restricțiilor de circulație vor fi considerați membri ai unor grupuri de sabotaj și de recunoaștere ale inamicului, a avertizat primarul Vitali Klitschko.

Pentru a limita avansarea forțelor ruse în capitală, dintre care unele ar acționa - potrivit Kievului - sub acoperire, îmbrăcate în civil, în ambulanțe sau chiar în uniforme de soldați ucraineni - au fost difuzate consemne locuitorilor.

Fiecare localnic este invitat să mascheze denumirea străzii, să închidă funcția de localizare a telefonului său, în timp ce toate semafoarele au fost deconectate la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău