Kiev: Mii de ucraineni au mărșăluit împotriva capitulării în fața Rusiei

  • 15 Octombrie 2019 09:12
Kiev: Mii de ucraineni au mărșăluit împotriva capitulării în fața Rusiei

Aproximativ 12.000 de ucraineni au participat, luni, la Kiev, la Marșul împotriva capitulării, o acțiune de protest organizată de veteranii războiului din estul Ucrainei față de decizia noii conduceri a țării de a accepta așa-numita "formulă Steinmeier" pentru restabilirea păcii în Donbas, scrie Rador.

Participanții la manifestație au cerut interzicerea instituirii unui statut special pentru teritoriile separatiste sau pentru orice altă regiune din Ucraina, argumentând că un astfel de demers ar conduce la destrămarea țării.

De asemenea, activiștii și foștii luptători ucraineni în războiul din Donbas au cerut interzicerea amnistiei în cazul rebelilor separatiști, nepermiterea retragerii trupelor ucrainene de pe linia frontului, precum și interzicerea oricărui tip de alegeri în zonele separatiste atât timp cât Kievul nu deține controlul asupra acestor teritorii și a întregii frontiere cu Rusia.

Acest protest al veteranilor războiului din estul Ucrainei a avut loc în contextul în care Grupul trilateral de contact de la Minsk a convenit recent asupra așa-numitei "formule Steinmeier", propusă de președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care prevede o foaie de parcurs pentru restabilirea păcii în Donbas, prin retragerea forțelor de pe linia de contact, desfășurarea de alegeri în teritoriile separatiste și acordarea ulterioară a unui statut special pentru zona respectivă.

Decizia Kievului de a accepta "formula Steinmeier" a generat proteste în rândul activiștilor ucraineni, care condamnă "capitulare a țării în fața Rusiei".

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău