Kenya suspendă toate adunările dintre oameni. Min. Sănătății acuză politicienii de organizarea evenimentelor care răspândesc Covid-19

  • 30 Iulie 2021 19:04
Kenya suspendă toate adunările dintre oameni. Min. Sănătății acuză politicienii de organizarea evenimentelor care răspândesc Covid-19

Ministrul Sănătății din Kenya a afirmat, vineri, că guvernul a suspendat toate întâlnirile dintre persoane și adunările publice pentru a încerca să controleze boala Covid-19, a cărui răspândire în țară o atribuie variantei mai infecțioase Delta, transmite Reuters.

Mutahi Kagwe a declarat în cadrul unei declarații de presă televizate că guvernul a cerut angajatorilor din sectoarele public și privat să permită angajaților lor să lucreze de acasă, dacă nu sunt clasați în categoria serviciilor esențiale.

“Toate adunările publice și în persoană de orice natură sunt suspendate la nivel national. În această privință, toate întâlnirile și conferințele guvernamentale, inclusiv interguvernamentale, de acum încolo trebuie să se țină virtual sau amânate în următoarele 30 de zile”, a spus el.

Kagwe a arătat cu degetul politicienii, care au ținut întâlniri ce au ajuns evenimente care răspândesc foarte mult virus (super spreader).

“Vrem să facem parte din soluție. Le cerem celor din politică să facă parte din soluție în loc să creeze epicentre pentru împrăștirea bolii. Nu are sens să facem toate aceste mitinguri, iar apoi să urmeze toate aceste decese”, a spus el.

Valuri infectări cu coronavirus în acest an au forțat Kenya să impună din nou măsuri de lockdown (carantină) parțială.

De joi, Kenya a înregistrat 200.109 cazuri confirmate de Covid-19 și 3.910 de decese, arată datele ministerului.

Țara a vaccinat 1,7 milioane de persoane, dintre care 647.393, sau 2,37% dintre adulți, sunt complet vaccinați.

Kenya se așteaptă să primească de săptămâna viitoare mai multe vaccinuri – 700.000 de doze AstraZeneca din Marea Britanie, Grecia și Letonia.

Ministerul Sănătății a mai afirmat că, în două săptămâni, va primi alte 1,76 milioane de doze Pfizer/BioNTech, odată ce facilitățile de depozitare sunt puse la punct.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău