Kenya: O clădire de șase etaje s-a prăbușit într-o suburbie a capitalei Nairobi

  • 06 Decembrie 2019 14:53
Kenya: O clădire de șase etaje s-a prăbușit într-o suburbie a capitalei Nairobi

Mai mulți oameni au fost răniți și sunt temeri că unii au fost prinși sub dărâmături după ce o clădire rezidențială de șase etaje s-a prăbușit vineri într-o suburbie estică a capitalei Kenyei, Nairobi, relatează agenția dpa, preluat de Agerpres.

Încă nu avem un bilanț", a declarat managerul de comunicare al Crucii Roșii kenyene, Peter Abwao, pentru dpa, adăugând că echipele se află pe teren căutând prin dărâmături.

Nu au fost raportate decese până în prezent.

Filmări TV și personale, postate pe rețelele sociale, arată civili care preiau răniții de la clădirea transformată într-un morman de beton.

Robert Mbuvi, rezident în Tassia Estate, clădirea afectată, a precizat că incidentul a avut loc vineri dimineață devreme.

El a spus că a numărat circa "10 victime în stare critică scoase din ruine și transportate la spital".

Incidentul a provocat din nou indignare cu privire la proasta calitate a construcțiilor din suburbiile mai sărace ale orașului.

În septembrie, opt elevi au murit și alți 57 au fost răniți după ce o sală de clasă s-a prăbușit.

Activistul și bloggerul kenyan Robert Alai a declarat pentru dpa că slaba calitate a construcțiilor, predominantă în Nairobi, este rezultatul "impunității în rândul proprietarilor - mulți dintre ei bine conectați din punct de vedere politic - care nesocotesc normele în construcții".

Alai a arătat că locatari din clădirea prăbușită și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la aceasta, dar autoritățile competente s-au făcut că nu aud.

"Locatarii au semnalat clădirea în urmă cu trei sau patru luni, când au început să apară fisuri, dar nimeni nu a dat atenție", a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău