Kent Logsdon: R. Moldova și-a îmbunătățit legislația privind mediul de afaceri și multe companii, în special cu capital american, vor veni să investească aici

  • 28 Martie 13:26
Kent Logsdon: R. Moldova și-a îmbunătățit legislația privind mediul de afaceri și multe companii, în special cu capital american, vor veni să investească aici

Rep. Moldova și-a îmbunătățit legislația privind mediul de afaceri și multe companii, în special cu capital american, vor veni să investească aici, a declarat astăzi ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent Logsdon în cadrul reuniunii Comitetului mixt moldo-american de colaborare comercială. La rândul său, vicepremierul Dumitru Alaiba a subliniat că nu există o altă garanție pentru stabilitatea și reziliența Rep. Moldova, decât economia, scrie Radio Chișinău.

Este datoria și responsabilitatea guvernului în fața cetățenilor, dar și în fața partenerilor să asigure susținerea economiei pe termen lung în Rep. Moldova, a declarat vicepremierul și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba în cadrul evenimentului:       

Cred cu tărie că nu există o garanție mai bună pentru stabilitatea și reziliența pe termen lung a Rep. Moldova decât economia, de aceea depinde de noi cum  construim o economie care va fi rezistentă nu doar astăzi, dar și mâine și care va oferi oportunități pentru oamenii noștri și pentru antreprenori. Rep. Moldova este deschisă, de aceea vom discuta agenda de reforme și eforturile depuse pentru a ajuta mediul de afaceri și pentru a debloca o economie de oportunitate majoră, pentru a promova comerțul”, a declarat Dumitru Alaiba.

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent Logsdon a accentuat că sectorul IT în Rep. Moldova este unul promițător și în creștere și tot mai multe companii, în special cu capital american, vor investi în Rep. Moldova și vor crea locuri de muncă. Totodată, diplomatul american a menționat câteva dintre reușitele guvernului Rep. Moldova din ultimul an:

Am crescut asistența pentru Rep. Moldova în acest an, pentru a face față provocărilor și a construi un viitor prosper, democratic și sigur. Aș vrea să menționez câteva dintre reușitele guvernului din ultimul an: legislația privind mediul investițional, relaxarea regimului de vize pentru anumite state și pachetul de legi care să reducă povara birocratică asupra mediului de afaceri. Noi apreciem toate aceste eforturi. Fiți siguri că Statele Unite sunt alături de voi. Cu toții căutăm modalități prin care să sprijinim eforturile de reformă, să facilităm un mediu mai bun pentru afaceri prin reducerea corupției și a barierelor de reglementar, cu accent pe digitalizare și tehnologizare” a spus Kent Logsdon.

Modalitățile de creștere a comerțului și investițiile bilaterale au fost unele dintre subiectele de pe agenda comitetului mixt, a menționat reprezentantul comercial adjunct al Statelor Unite, James White. Potrivit lui, Statele Unite doresc să colaboreze cu Rep. Moldova pentru a revitaliza economia, pentru a găsi noi piețe de export și noi investitori:       

„Angajamentul nostru economic, bilateral, cât și multilateral, se referă la consolidarea și aprofundarea legăturilor noastre cu aliați și parteneri, pentru a contracara forțele care amenință valorile noastre democratice comune și pentru a construi o zi de mâine mai bună pentru noi toți. Statele Unite doresc să colaboreze cu Rep. Moldova pentru a revitaliza economia, pentru a găsi noi piețe de export și noi investitori. Ne dorim o creștere atât pentru țările noastre, cât și noi locuri de muncă și de investiții în Rep. Moldova, care plătesc bine și fac parte dintr-un lanț de aprovizionare durabil și incluziv”, a afirmat James White.

Printre subiectele discutate la reuniunea comitetului mixt moldo-american se numără facilitarea comerțului bilateral, importanța transparenței legislației și practicilor de reglementare, angajamentele de recunoaștere continuă a standardelor internaționale, dar și îmbunătățirea atractivității investiționale a Rep. Moldova, cu accent pe cooperarea economică și domeniul tehnologiilor informaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău