Zelenski mulțumește României pentru decizia de a dona Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană: „Ucraina previne o potențială agresiune împotriva Republicii Moldova, României și statelor baltice”

  • 20 Iunie 16:13
Zelenski mulțumește României pentru decizia de a dona Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană: „Ucraina previne o potențială agresiune împotriva Republicii Moldova, României și statelor baltice”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat recunoștința față de România și președintele Klaus Iohannis, pentru decizia anunțată recent de a furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare antiaeriană PATRIOT. Zelenski a postat un mesaj pe pagina sa oficială de Twitter în care a scris despre importanța acestei contribuții pentru protejarea poporului și a infrastructurii critice împotriva amenințărilor aeriene ruse.

Sunt recunoscător României și președintelui Klaus Iohannis pentru decizia de a furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare antiaeriană Patriot. Această contribuție crucială va consolida scutul nostru aerian și ne va ajuta să protejăm mai bine poporul și infrastructura critică împotriva terorii aeriene ruse. Apreciez conducerea puternică a României și sprijinul principial pentru Ucraina”, a scris Zelenski.

Președintele ucrainean a subliniat, de asemenea, că decizia României de a sprijini Ucraina nu numai că întărește securitatea în regiunea Ucrainei și în Europa, dar contribuie și la prevenirea potențialelor agresiuni împotriva altor state din vecinătatea Ucrainei, cum ar fi Republica Moldova, România și statele baltice.

Punând capăt terorii rusești acum, Ucraina împiedică agresiunea potențială împotriva Republicii Moldova, României, statelor baltice și a tuturor vecinilor noștri. Este esențial ca Ucraina să aibă instrumentele necesare pentru a înfrunta teroarea rusă acum, astfel încât nimeni altcineva să nu fie nevoit să se confrunte cu acțiunile agresive ale Rusiei pe o scară mai largă în viitor”, a adăugat președintele ucrainean în mesajul său.

Citiți și: România va dona un sistem PATRIOT Ucrainei. Klaus Iohannis se retrage din cursa pentru șefia NATO

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
26,63
Câțiva nori
Umiditate:70 %
Vint:6,17 m/s
Sun
18
Mon
17
Tue
16
Wed
16
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău