Kazahstanul, interesat de a coopera cu Republica Moldova pentru studierea celor mai bune practici în domeniul sistemelor de irigare

  • 07 Februarie 11:12
Kazahstanul, interesat de a coopera cu Republica Moldova pentru studierea celor mai bune practici în domeniul sistemelor de irigare

Republica Kazahstan este interesată de a coopera cu R. Moldova pentru studierea celor mai bune practici în domeniul sistemelor de irigare. Despre aceasta s-a discutat ieri, în cadrul întrevederii vicepremierului Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), cu ambasadorul Kazahstanului în Republica Moldova, Almat Aidarbekov, transmite MOLDPRES.

Oficialii au abordat mai multe aspecte privind dezvoltarea relațiilor economice, cu accent pe sporirea schimburilor comerciale în sectorul agroalimentar.

„Printre temele centrale abordate s-a numărat și planificarea unei ședințe a Comisiei Interguvernamentale moldo-kazahe, unde se dorește intensificarea dialogului și cooperarea în diverse domenii”, indică MAIA.

Republica Moldova va încheia un nou tratat de colaborare cu Republica Kazahstan. Avizul consultativ pentru inițierea negocierilor a fost aprobat pe 5 februarie de Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană. În tratat vor fi stipulate direcțiile prioritare de colaborare bilaterală dintre Moldova și Republica Kazahstan, inclusiv în domeniul comercial-economic și cel investițional. Totodată, tratatul prevede desfășurarea consultărilor, inclusiv la nivel înalt, pe subiecte actuale de pe agenda bilaterală și cea internațională. Printre acestea figurează domeniul securității regionale și internaționale, precum și cooperarea în cadrul OSCE sau în Consiliul Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău