Karl Lagerfeld va fi omagiat la Paris în data de 20 iunie

  • 29 Mai 2019 10:10
Karl Lagerfeld va fi omagiat la Paris în data de 20 iunie

Un eveniment omagial dedicat lui Karl Lagerfeld, care a murit la data de 19 februarie, va avea loc la 20 iunie în Paris, la Grand Palais, au anunțat marți casele Chanel, Fendi și Karl Lagerfeld, relatează AFP,preluat de Agerpres.

"Acest eveniment unic va evidenția moștenirea artistului și creativitatea sa fără precedent, care merge dincolo de modă și include designul, fotografia, ilustrația", au subliniat cele trei case de modă în cadrul cărora Karl Lagerleld a fost director artistic.

Numeroase personalități din întreaga lume vor participa la acest eveniment, potrivit aceleiași surse.

"Omul Renașterii" va fi sărbătorit printr-un "mozaic de videoclipuri realizate de-a lungul vieții sale și mai multe interviuri scurte oferite de numeroase personalități apropiate de el", cu o contribuție din partea "actorilor, muzicienilor și dansatorilor cărora le admira munca" și care "vor interpreta o parte din muzica și literatura pe care le iubea atât de mult", a declarat Robert Carsen, responsabil cu organizarea acestui eveniment.

"O înmormântare? Mai degrabă mor!", a declarat în glumă Karl Lagerfeld, într-un interviu acordat revistei Numéro în 2018, referitor la funeraliile publice ale rockstar-ului francez Johnny Hallyday de la sfârșitul anului 2017.

Conform dorinței sale, creatorul a fost incinerat și nicio ceremonie religioasă sau ceremonie publică de omagiere nu au fost organizate după moartea sa survenită la 19 februarie, la vârsta de 85 de ani.

La data de 5 martie, prima defilare a casei Chanel organizată după moartea sa, sub acoperișul de sticlă al Grand Palais, a început cu un minut de reculegere și s-a încheiat cu o ovație în picioare și lacrimi în rândul unora dintre fanii creatorului de modă.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău