Justiția italiană l-a absolvot, pe jumătate, pe ministrul de Interne, Matteo Salvini, în cazul "sechestrării de migranți"

  • 21 Octombrie 2018 16:58
Justiția italiană l-a absolvot, pe jumătate, pe ministrul de Interne, Matteo Salvini, în cazul

Justiția italiană l-a absolvit pe jumătate pe ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, în prima parte a unui dosar privind sechestrarea a zeci de migranți pentru mai mult de zece zile, în august, informează duminică mass-media italiene, citate de AFP.

În noaptea din 15 spre 16 august, Diciotti, o navă a pazei de coastă italiene, a salvat 170 de migranți, însă cei mai mulți dintre ei nu au putut debarca decât în seara zilei de 25 august, după mai multe zile în care au stat în largul insulei Lampedusa, apoi în portul sicilian Catania, amintește Agerpres.

Italia cerea ca Malta să-i primească pe migranți și nu a acceptat debarcarea lor decât după încheierea unui acord cu Irlanda, Albania și Biserica Catolică Italiană, care se angajau să-i ia în grijă.

Săptămâna aceasta, judecătorii de la "tribunalul miniștrilor" din Palermo, însărcinați cu examinarea cazului, au estimat că ministrul nu are nimic să-și reproșeze în ceea ce privește prima parte a periplului și au transmis dosarul colegilor lor din Catania, pentru partea a doua.

În timpul zilelor din largul coastelor Lampedusei, în zona de competență a orașului Palermo, menținerea migranților la bordul Diciotti a fost doar "o activitate de presiune diplomatică față de Malta", potrivit deciziei citate de presă.

Acum, le va reveni judecătorilor din Catania să decidă dacă a fost vorba de o sechestrare în timpul zilelor în care nava s-a aflat în port.

"Meciul judiciar nu s-a încheiat încă, însă acesta este un prim pas important!", a comentat pe Twitter ministrul italian de interne, liderul extremei drepte italiene. "În orice caz, cu judecători sau nu, eu nu cedez niciun milimetru!", a mai notat el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău