Jurnal TV | Cererea de audiere a liderului PD, Vladimir Plahotniuc, în dosarul celor șase persoane, care ar fi pus la cale asasinarea lui, a fost respinsă (Revista presei)

  • 06 Decembrie 2018 09:39
Jurnal TV | Cererea de audiere a liderului PD, Vladimir Plahotniuc, în dosarul celor șase persoane, care ar fi pus la cale asasinarea lui, a fost respinsă (Revista presei)

Revista presei - 6 decembrie.

Polonia a solicitat autorităților de la Chișinău să nu atragă statul polonez în campania electorală din Republica Moldova, scrie publicația de limbă rusă Newsmaker. Poziția Varșoviei în această privință a fost comunicată în termeni duri prim-ministrului Pavel Filip, de către ambasadorul polonez la Chișinău Bartlomiej Zdaniuk, scrie publicația, cu referire la un mesaj pe Tweeter al Ambasadei poloneze. Acesta a fost postat după întâlnirea celor doi oficiali, la care a participat și deputatul PD, Igor Vremea, care conduce comisia parlamentară pentru investigarea imixtiunilor în afacerile interne ale Republicii Moldova a fundației poloneze Dialog Deschis, condusă de  Ludmila Kozlowska.

Am exprimat în mod clar opoziția fermă față de orice instrumentalizare a Poloniei în campania electorală – nu există și nu va exista consimțământul nostru pentru acest lucru”, se arată în mesajul de pe Tweeter al misiunii diplomatice poloneze. Newsmaker mai precizează că acest subiect nu a fost menționat în comunicatul guvernului referitor la această întâlnire.

Referitor la investigația desfășurată de comisia parlamentară privind fundația Dialog Deschis, președinta PAS, Maia Sandu, declară într-un interviu pentru Europa Liberă că nu este vorba despre nicio trădare de patrie, așa cum se stipulează în concluziile comisie. ”E o minciună gogonată. Am înțeles că actele vor fi transmise mai departe în Procuratură, dar, în același timp, nu știu dacă ați observat, la nivelul discursului politic nu mai e atât de prezent acest subiect. (…) Știm sigur că au primit mesaje destul de dure din partea comunității internaționale și bănuiala noastră este că de asta s-au temperat, dar cu asemenea oameni niciodată nu se știe”, a spus Maia Sandu. Ea mai declarat că va candida la alegeri atât pe lista de partid, cât și într-o circumscripție, dar nu a precizat în care.

Noul preşedinte al PL, Dorin Chirtoacă, susţine că regulile după care se vor desfăşura alegerile parlamentare din 24 februarie au fost stabilite în aşa fel, încât să ofere şanse minime de reuşită partidelor de opoziţie şi să garanteze victoria socialiştilor şi a democraţilor. „Alegerile nu mai sunt alegeri. Alegerile sunt setate pentru a fi pierdute. Regulile sunt făcute în aşa fel încât alegerile să fie pierdute şi să confirme regimul Plahotniuc-Dodon”, a afirmat Dorin Chirtoacă la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8, scrie publicația Adevărul. În ceea ce priveşte negocierile cu PAS şi PPDA, care vor forma blocul electoral ACUM, Dorin Chirtoacă a spus că este optimist că se va găsi un compromis ca cele patru partide să meargă într-o anumită formulă împreună, în caz contrar, afirmă Chirtoacă, scrutinul va fi pierdut.

Cererea de audiere a liderului PD, Vladimir Plahotniuc, calificat drept victimă în dosarul celor șase persoane, care ar fi pus la cale asasinarea lui, a fost respinsă, transmite Jurnal TV. Potrivit sursei, unul dintre aceștia, vicepreşedinte Fondului internaţional pentru ajutorarea veteranilor şi invalizilor din sport, Valerian Zabolotnîi, condamnat de prima instanță la 20 de ani de închisoare, a spus că vrea să-l întrebe personal pe șeful PD pentru ce a fost făcută această înscenare, dar cererea sa a fost respinsă ca neîntemeiată.

Și, în ediția de astăzi a Ziarului de Gardă puteți citi despre casa de lux, banii de la nuntă, tranzacțiile și cariera unei dinastii de judecători. De asemenea, sunt publicate argumentele părților într-un scandal demarat după ce Ministerul Sănătății a cumpărat insulină de la o companie ucraineană care propune un preparat biosimilar al insulinei, mai ieftin în raport cu produsul original, dar încă netestat suficient. Ziarul mai publică un interviu cu secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu, despre gustul merelor de sub zăpadă și un articol despre controversele Parlamentului de legislatura a XX-a.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
28 °C
cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,1 m/s
Mon
24 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C
Thu
22 °C
Fri
18 °C

Curs oficial BNM 25 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău