Jurnalul „Traseul Centenarului Marii Uniri” scris de profesorul Ion Mărgineanu va fi lansat vineri la Chișinău

  • 20 Ianuarie 2022 14:45
Jurnalul „Traseul Centenarului Marii Uniri” scris de profesorul Ion Mărgineanu va fi lansat vineri la Chișinău

Deputat în primul Parlament și unul dintre semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova, Ion Mărgineanu, lansează mâine, 21 ianuarie, la Chișinău, două cărți. Este vorba despre jurnalul de drum „Traseul Centenarului Marii Uniri” și o dramă optimistă, precum spune scriitorul, „O mireasă pentru tata”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 16:00 la Biblioteca ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” din capitală.

Ion Mărgineanu a declarat pentru Radio Chișinău că”Traseul Centenarului Marii Uniri” este o carte-relatare a celor 29 de zile pe care le-a trăit mergând, la sfârșitul anului Centenar 2018, din Basarabia în Transilvania, la vârsta de 77 de ani.

Tot parcursul a fost interesant. Principalul este că am găsit susținere la cei pe care îi întâlneam eu și care mă întâlneau pe mine. Ieșind din Iași, multă lume mă cunoștea de la radio, de la tv, nu pe mine personal, ci misiunea… Când mergeam pe drum claxonau mașinile mari, aprindeau luminile mașinile mici… Vânt, ploaie, drum îngust, mașini multe dar dacă te pornești să faci ceva și zici ”Doamne ajută”și Dumnezeu te ajută. Am mers 520 de kilometri, doar două seri mi-a fost rău, dar Dumnezeu a avut grijă să mă păstreze în viață”.

Amintim că în noiembrie 2018 profesorul Ion Mărgineanu a parcurs pe jos o distanță de aproape 520 de kilometri de la Bălți la Alba-Iulia unde a dus mesajul de dragoste față de România, în Capitala Unirii.

Interviul integral cu Ion Mărgineanu îl puteți asculta la Radio Chișinău, sâmbătă, 22 ianuarie, începând cu ora 15:00, în cadrul Emisiunii, Oamenii Cetății.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău