Jurnalistul rus care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace își vinde medalia pentru copiii din Ucraina

  • 20 Iunie 2022 16:48
Jurnalistul rus care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace își vinde medalia pentru copiii din Ucraina

Care este prețul păcii? Întrebarea ar putea să-și găsească răspunsul luni seara când jurnalistul rus Dmitri Muratov își va vinde la licitație medalia Premiului Nobel pentru Pace, încasările urmând să fie donate agenției UNICEF înspre ajutorarea copiilor din Ucraina strămutați de război, scrie Euronews, citată de DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, câștigătorul medaliei de aur decernată în octombrie 2021, Dmitri Muratov, este unul dintre fondatorii ziarului rusesc independent Novaya Gazeta și a fost editorul șef al publicației până când aceasta a fost închisă în luna martie din cauza măsurilor impuse de Kremlin pentru reprimarea jurnaliștilor și a opoziției publice în ajunul invaziei ruse a Ucrainei.

Ideea de a vinde la licitație medalia îi aparține lui Muratov, care a anunțat deja că a donat în scopuri caritabile cei 500.000 de dolari pe care i-a primit odată cu câștigarea Premiului Nobel pentru Pace. Potrivit lui Muratov, ideea „este de a le oferi copiilor refugiați o șansă la un viitor”.

Muratov a spus că este îngrijorat în special pentru copiii care au rămas orfani din cauza conflictului din Ucraina. „Vrem să le dăm înapoi viitorul”, a spus câștigătorul premiului Nobel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău