Jurnalistul de investigații Hristo Grozev: "Chiar și Lavrov a fost șocat de faptul că Putin a început un război la scară largă"

  • 06 Mai 2022 13:52
Jurnalistul de investigații Hristo Grozev:

Jurnalistul de investigații Hristo Grozev, de la "Bellingcat", susține că oamenii din jurul președintelui rus, Vladimir Putin, nu au fost informați că acesta plănuiește o invazie la scară largă în Ucraina, scrie UNIAN, citat de Rador.

"Chiar și Lavrov (Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, n.r.) a crezut până în ultimul moment că vor fi doar amenințări militare, însă vizând doar DNR și LNR (republicile separatiste Donețk și Luhansk, n.r.). El însuși a fost șocat când a aflat că, de fapt, va fi un adevărat război" - a declarat Grozev, citând o sursă care o cunoaște îndeaproape pe fiica ministrului rus de externe. Acesta susține că, din cauza faptului că Vladimir Putin nu și-a avertizat anturajul în legătură cu planurile sale, "se simte incertitudine în declarațiile acestor indivizi atunci când vorbesc public despre invazie".

"Prin urmare, fețele pe care le vedem la acești oameni... Acesta este motivul pentru care Peskov (Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, n.r.) are o astfel de față... Este foarte dificil să spunem că aceștia cred în ceea ce spun. Nu am mai văzut asta înainte. Dar, din păcate, elitei (ruse, n.r.) îi este foarte frică" - a explicat jurnalistul, intervievat de omul de televiziune ucrainean Dmitro Gordon. Potrivit lui Grozev, elita rusă nu este încă pregătită să se opună lui Putin.

"Recent, eu și colegii mei am ascultat o înregistrare a unui oligarh foarte apropiat de Putin, care îi spune unui alt oligarh că ar fi mai bine ca (Vladimir Putin, n.r.) să moară din această cauză (o eventuală boală), pentru că ne-a distrus, distruge Ucraina, distruge Rusia... Așa gândesc ei. Adică se gândesc activ și pasiv cum să pună capăt acestui lucru" - a adăugat Hristo Grozev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău