Jurnaliștii din Israel au filmat vila luxoasă a lui Șor din orașul Caesarea. Materialul video a fost publicat pe 8 august – ziua în care R. Moldova a fost vizitată de ministru de Externe al Israelului

  • 11 August 2023 15:41
Jurnaliștii din Israel au filmat vila luxoasă a lui Șor din orașul Caesarea. Materialul video a fost publicat pe 8 august – ziua în care R. Moldova a fost vizitată de ministru de Externe al Israelului

Jurnaliștii din Israel au publicat un reportaj amplu despre viața fugarului, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în Republica Moldova. În imagini apare vila luxoasă a controversatului politician, din orașul israelian Caesarea. Jurnaliștii spun că în acea vilă Șor s-ar ascunde de justiția moldovenească și ar dirija evenimentele din R. Moldova, prin intermediul exponenților ex-partidului „ȘOR”, declarat recent neconstituțional, transmite Radio Chișinău.

Materialul video a fost publicat pe 8 august – în aceeași zi în care, pentru prima dată în ultimii 12 ani, Republica Moldova a fost vizitată de ministru de Externe al Israelului, Eli Cohen.

„În această vilă de lux din Caesarea locuiește Ilan Șor, cetățean al Israelului și al Republicii Moldova, născut în Israel, în vârstă de 36 de ani. Șor este moștenitorul unui imperiu de afaceri, oligarh, politician, deține un club de fotbal și este căsătorit cu starul pop din Rusia – Jasmin. În Moldova, el este definit și drept „un fugar”” – așa începe reportajul realizat de jurnaliștii din Israel, scrie newsmaker.md.

Reporterii au încercat să discute cu oamenii care locuiesc pe aceeași stradă cu Șor. Întrebați, însă, dacă cunosc cine trăiește în vila luxoasă, ei au spus, într-un glas, că „nu”.

– Sunteți de aici? – Da. – Cunoașteți cine locuiește aici? – Nu”. Același răspuns, negativ, a fost oferit de cel puțin 3 oameni cu care jurnaliștii au încercat să discute.

Jurnaliștii au reușit să discute, inclusiv, cu angajații serviciului de pază, care asigură securitatea vilei lui Șor. Însă, și cei din urmă au refuzat să spună cui ar aparține imobilul.

„ – Agentul de pază al lui Șor: Cine ești? Ai venit în cartierul meu cu camere;

– Reporter: Stau pe stradă. Este permis.

– Agentul de pază al lui Șor: Ești pe strada mea, nu pe strada ta.

– Reporter: Nu, strada nu este a ta. Strada aparține statului Israel.

(…)

– Reporter: Cum ajungi să lucrezi pentru un bărbat care, știi, a fost condamnat pentru că a furat un miliard de dolari?

– Agentul de pază al lui Șor: Frate, nu vreau să vorbesc cu tine. (…) Ai pus un reportofon? Mă înregistrezi? Îndepărtați-vă!

– Reporter: Sunt aici, la doi metri de tine

– Agentul de pază al lui Șor: Nu sta aici, fir-ar să fii! Nu filma, frate!”.

 

Amitim că pe 8 august, R. Moldova a fost vizitată de ministrul de Externe Israel, Eli Cohen. 

Cohen a menționat într-un interviu acordat presei din R. Moldova că Israelul tratează problemele juridice legate de extrădarea fugarului Ilan Șor cu „cea mai mare seriozitate și respect”.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat, de prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare în dosarul „frauda bancară”.

Ilan Șor este învinuit, în total, pe nouă capete de acuzare, printre care escrocherie, spălare de bani, conducerea unei |organizației criminale, delapidarea averii străine și abuz de putere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău