Creșterea volumului comerțului, atragerea investițiilor israeliene, intensificarea cooperării în domeniul agriculturii, constricția drumurilor, printre subiectele discutate de Nicu Popescu cu omologul său din Israel, Eli Cohen

  • 08 August 2023 12:34
Creșterea volumului comerțului, atragerea investițiilor israeliene, intensificarea cooperării în domeniul agriculturii, constricția drumurilor, printre subiectele discutate de Nicu Popescu cu omologul său din Israel, Eli Cohen

Creșterea volumului comerțului, atragerea investițiilor israeliene, intensificarea cooperării în domeniul agriculturii, constricția drumurilor, medicină, precum și pe segmentul ce vizează contracararea fenomenului tacurilor cibernetice – au fost printre subiectele discutate astăzi în cadrul întrevederii pe care a avut-o ministrul de Externe, Nicu Popescu, cu omologul său din Israel, Eli Cohen, aflat într-o vizită la Chișinău. Popescu a precizat că discuțiile au vizat și sfera securității și cea a justiției, transmite Radio Chișinău.

„Am discutat și despre intensificarea cooperării dintre țările noastre pe dimensiune de securitate și apărare. Am discutat și despre numărul mare de cetățeni moldoveni care muncesc în statul Israel. În acest context, salutăm finalizarea negocierilor protocolului de implementare B la Acordul dintre Rep. Moldova și Guvernul statului Israel și disponibilitatea semnării acestuia în cea mai apropiată perioadă. Semnarea acestui document va elimina intermediarii și plățile excesive, va reduce costurile procesului de angajare, va ordona și legaliza aspectele acestui proces.

Cu referire la cooperarea în sfera justiției ne-am informat reciproc despre evoluțiile interne și reformarea sectorului justiției din Rep. Moldova. Ministere Justiției din Rep. Moldova și Israel urmează, în următoarea perioadă, să semneze un acord privind asistența juridică, reieșind din interesele ambelor state”, a declarat Popescu.

La rândul său, ministrul de Externe de la Tel-Aviv a precizat că subiectele de pe agenda comună vor aduce relațiile dintre Rep. Moldova și Israel la un alt nivel, subliniind că în luna octombrie ministrul Agriculturii urmează să efectueze o vizită la Chișinău, pentru inițierea unui proiect major în acest domeniu.

De asemenea, oficialul a accentuat că în cadrul discuțiilor de astăzi a fost abordat subiectul cu privire la lansarea zborurilor directe, care vor duce la dezvoltarea turismului, precum și afacerilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău