Ministrul de Externe al Israelului, despre extrădarea ex-deputatului fugar Ilan Șor: Tratăm astfel de chestiuni cu maximă seriozitate și respect

  • 09 August 2023 08:45
Ministrul de Externe al Israelului, despre extrădarea ex-deputatului fugar Ilan Șor: Tratăm astfel de chestiuni cu maximă seriozitate și respect

Israelul tratează problemele juridice legate de extrădarea fugarului Ilan Șor cu „cea mai mare seriozitate și respect”, a declarat marți ministrul israelian de externe, Eli Cohen, într-un interviu acordat agenției Moldpres.

Fiind întrebat la ce etapă se află cooperarea instituțiilor de drept din Israel cu cele din țara noastră pentru a putea fi extrădat fostul deputat moldovean, Ilan Șor și dacă au fost identificate mecanismele necesare pentru ca acesta să poată fi extrădat Republicii Moldova pentru a putea fi deferit justiției, oficialul de la Tel Aviv a spus că țara sa tratează această chestiune cu seriozitate și respect. 

„Există o cooperare excelentă între autoritățile noastre juridice. Această chestiune este de natură juridică, așa că, firește, nu pot oferi detalii la acest subiect, dar vă asigur că luăm astfel de chestiuni, precum relațiile noastre bilaterale în general, cu maximă seriozitate și respect”, a afirmat șeful diplomației din Israel. 

Anterior, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a spus că decizia finală privind extrădarea lui Ilan Șor va fi luată de autoritățile israeliene, iar în cazul în care acesta nu va fi extrădat în Republica Moldova, își va putea ispăși pedeapsa în Israel.

Amintim că la 13 aprilie 2023 Curtea de Apel l-a condamnat definitiv pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis, pentru escrocherie și spălarea banilor, în dosarul „Frauda bancară”. 

Ulterior, la 27 aprilie 2023 Parlamentul a revocat mandatul de deputat al oligarhului fugar, la două săptămâni după decizia Curții de Apel Chișinău. 

Ilan Șor a părăsit teritoriul R.Moldova în 2019. Conform autorităților, acesta s-ar afla pe teritoriul Statului Israel. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău