Jurnaliștii „CU SENS” au identificat vila de lux din Israel în care Ilan Șor a trăit în ultimii trei ani (Revista presei)

  • 13 Septembrie 2022 10:23
Jurnaliștii „CU SENS” au identificat vila de lux din Israel în care Ilan Șor a trăit în ultimii trei ani (Revista presei)

Portalul  „CU SENS” publică o investigație privind locul aflării deputatului fugar Ilan Șor. Jurnaliștii „CU SENS” au identificat vila de lux din Israel în care Ilan Șor a trăit în ultimii trei ani. Echipa „CU SENS” a analizat sute de fotografii și filmulețe postate pe rețelele de socializare de familia deputatului penal Ilan Șor, tot el – liderul Partidului „Șor”. Majoritatea imaginilor sunt făcute astfel încât să nu trădeze locul aflării, ținut în mare taină. Totuși, jurnaliștii au surprins câteva detalii care, puse cap la cap, au ajutat la identificarea vilei de lux din Israel în care politicianul și-a găsit refugiul în ultimii trei ani.

Potrivit jurnaliștilor de la Cu Sens, aceasta s-ar afla în Caesarea, un oraș cu doar câteva mii de locuitori, dar care impresionează prin lux și opulență”, arată investigația. Potrivit sursei, imobilul în care at locui Ilan Șor are două etaje,  cinci dormitoare și o suprafață de 800 de metri pătrați. Terenul, pe care este amplasat, este de aproape 3000 de metri pătrați și se află la trei minute distanță de plajă. Vila este descrisă ca fiind o „proprietate unică, într-o zonă râvnită, ce oferă un nivel neîntrecut de lux și izolare”.

Ex-ministru din Guvernul Gavrilița, în vizorul ANI, anunță portalul Anticorupție. Fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilității funcțiilor. Constatarea aparține unui inspector de integritate, care a întocmit și un proces verbal în acest sens. Conform documentului, în perioada când Gherciu deținea funcția de ministru, acesta mai avea calitatea și de administrator a două întreprinderi pe care le-a fondat anterior.

Mold-Street analizează cum sunt reabilitate drumurile naționale pe bani europeni. Mold-Street a constatat că din luna mai și până la începutul lunii septembrie 2022 la unele segmente de drumuri lucrările au bătut pasul pe loc, în timp ce la altele se atestă progrese semnificative. De exemplu în cazul celui mai vechi contract în vigoare, semnat încă în iulie 2014 cu azerii de la Evrascon, de reabilitare a sectorului de drum de la Chișinău la Strășeni, din mai și până în septembrie lucrările au avansat cu doar 0,87 puncte procentuale și au ajuns la 95,87%. Asta în timp ce lucrările la cei 17,6 kilometri de drum trebuiau finalizate încă 5-6 ani în urmă. Nici la al doilea segment a drumului național Chișinău - Ungheni - Sculeni, unde lucrările sunt efectuate la fel de Evrascon nu am depistat progrese semnificative - doar 1,09 puncte procentuale în patru luni de zile. În prezent drumul este gata în proporție de 94%, dar cu astfel de evoluție a lucrărilor, el nu va fi dat în exploatare nici l-a anul, susție Mold-Street.

Ucrainenii pun pe fugă armata rusă venită „pentru totdeauna”, titrează Ziarul Național, care subliniază că armata ukraineană a eliberat peste 40 de localități, principalele trofee ale ucrainenilor fiind orașele Kupiansk și Izium, importante noduri rutiere pe care se făcea aprovizionarea armatei ruse. Potrivit comentatorului politic Nicolae Negru nimic nu se compară cu câștigul de ordin moral, psihologic al militarilor ucraineni, cu sentimentul că au fost așteptați de populația locală și că i-au fugărit pe ocupanții care veniseră acolo „pentru totdeauna”. Invadând Ucraina, Putin a vrut să-i redea Rusiei suprafața și puterea de influență a Uniunii Sovietice, dar a obținut un efect contrar: Rusia nu mai e considerată supraputere, lumea nu se mai teme de armata rusă, ci doar de sănătatea mintală a liderului de la Kremlin care zângănește arma nucleară. Neputincios, răzbunător, el amenință Europa cu frigul și bombardează cu rachete infrastructura orașelor ucrainene, omorând oameni, lăsând populația fără apă și curent electric. Unii ruși au îndrăznit să-i ceară președintelui rus demisia, alții au cerut să fie tras la răspundere și judecat pentru „trădare”. Putin e bun de legat. Dar cine să-l lege? Se întreabă Nicolae Negru.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău