Jurnalista Viorica Zaharia, realeasă președintă a Consiliului de Presă din Moldova

  • 24 Martie 2022 08:16
Jurnalista Viorica Zaharia, realeasă președintă a Consiliului de Presă din Moldova

Jurnalista și experta media Viorica Zaharia a fost realeasă în funcția de președintă a Consiliului de presă din Moldova. Decizia a fost luată în cadrul primei ședințe a noii componențe a Consiliului, informează IPN.

În următorii doi ani, din componența Consiliului vor face parte cinci ziariști și patru reprezentanți ai consumatorilor de produse mass-media.

În categoria reprezentanților mediului jurnalistic se regăsesc preponderent jurnaliștii din presa scrisă: Olga Ceaglei, propusă de Proiectul media „CU SENS”; Viorica Zaharia, propusă de Asociația Presei Independente (API); Veaceslav Perunov, propus de redacția ziarului „SP” și a portalului Esp.md; Olga Stăvilă, propusă de Centrul de Investigații Jurnalistice și Piotr Garciu, propus de redacția portalului Laf.md/Asociația „Media Birlii – Uniunea Media”.

Consumatorii de produse media vor fi reprezentați în Consiliul de Presă de: Natalia Porubin, propusă de un grup de 10 consumatori de produse media; Natalia Grîu, propusă de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova; Natalia Vișanu, propusă de Asociația pentru Abilitarea Copiilor și a Familiei „AVE COPIII” și Andrei Bivol, propus de Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare „LID Moldova”.

Consiliul de Presă este o structură națională independentă de autoreglementare jurnalistică care monitorizează aplicarea Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova și examinează plângerile privind încălcarea prevederilor deontologice în activitatea profesională a jurnaliștilor și instituțiilor mass-media.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:4,12 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău