JURNAL TV | Vladimir Plahotniuc ar fi părăsit Statele Unite (Revista presei)

  • 18 Iunie 2020 09:27
JURNAL TV | Vladimir Plahotniuc ar fi părăsit Statele Unite (Revista presei)

Revista presei din 18 iunie 2020

Vladimir Plahotniuc ar fi părăsit Statele Unite, scrie Jurnal.md. Acesta ar fi plecat în Argentina. Informațiile cu trimitere la surse care au solicitat anonimatul au fost făcute publice la Jurnal TV.

Ziarul Național reține declarația liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, care dă asigurări că sunt deja voturile necesare pentru demiterea Guvernul Chicu și învestirea unui executiv proeuropean, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că totul ar depinde acum de PAS.

Nimeni nu vrea să-și asume în prezent problemele uriașe cu care se confruntă Moldova”, constată politologul și profesorul universitar de la București, Radu Carp, într-un interviu la Europa Liberă.  Comentând situația politică și criza pandemică de la Chișinău, expertul observă că „deocamdată, lucrurile sunt fluide, nu există un singur lider al unei viitoare majorități, sunt mai multe persoane care ar revendica poziția de prim-ministru. Și mai este o problemă: nimeni nu vrea să guverneze așa cum arată lucrurile acum, toți ar prefera să vină la putere undeva când se va termina pandemia, când vor fi resurse financiare… Maia Sandu consideră că, dacă va deveni acum prim-ministru dl Năstase, probabil că nu ar vrea s-o ajute într-o viitoare campanie prezidențială, că s-ar crea doi poli de putere și îi este teamă de această posibilitate. Deci, lucrurile sunt cumva blocate în zona centru-dreapta”, spune expertul.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, s-a plâns Partidului Popular European pe Partidul Acțiune și Solidaritate în cadrul unor discuții a celor două formațiuni cu partenerii europeni, notează Deschide.md. Declarația a fost făcută ieri de către liderul PAS, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8. „Andrei Năstase a spus ceea ce spune de dimineață până seara la televizor: s-a plâns pe PAS. Că PAS nu vrea să dea jos acest guvern. Noi am spus că vrem să dăm jos acest guvern, dar vrem să avem claritate ce se întâmplă după și când putem să numim următorul Guvern”, a declarat Sandu.

Președintele Partidului Popular European, Donald Tusk, transmite partidelor membre din Republica Moldova a acestei familii europene să meargă unite în cadrul alegerilor prezidențiale din toamnă, scrie Cotidianul. „Parlamentul actual este disfuncțional, iar cea mai bună soluție este să mergeți la oameni și să-i lăsați să decidă. Alegerile libere și corecte sunt o prioritate absolută pentru noi”, a menționat politicianul. Mesajele lui Tusk vin după o ședință online a partidelor membre PPE, înaintea summitului Parteneriatului Estic, programat astăzi, notează Cotidianul.

Ziarul de Gardă a căutat oameni care ar fi primit bani pentru ca rudele lor să fie înregistrate ca decedate de COVID-19, după ce în spațiul public au apărut astfel de informații. Detalii aflați din ediția de astăzi a Ziarului.

În aceeași publicație citiți un interviu cu medicul Ion Chesov, prim vicepreședinte al Societății de Anesteziologie și Reanimatologie din R. Moldova, despre situația din secțiile de terapie intensivă, ce se va întâmpla când în spitale nu vor mai fi deloc paturi pentru pacienți, despre oboseala medicilor, despre măsurile luate de autorități, despre al doilea val de coronavirus și de ce se vehiculează că pacienții cu alte afecțiuni de sănătate mor de coronavirus.

Din același ziar aflați ce s-a întâmplat cu bolnavii de cancer care au avut nevoie de spitalizare și intervenții chirurgicale pe perioada stării de urgență.

Tot în Ziarul de Gardă citiți despre pandemia din agricultură, între secetă, înghețuri, carantină și Facebook și aflați cum pot solicita agricultorii compensații pentru pagubele cauzate de fenomenele naturale periculoase?

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău