Jurnal de Chișinău: Chișinăul înjunghie Kievul sub oblăduirea Moscovei (Revista presei)

  • 26 Septembrie 2018 09:43
Jurnal de Chișinău: Chișinăul înjunghie Kievul sub oblăduirea Moscovei (Revista presei)

Revista presei - 26 septembrie 2018.

Ziarul de Gardă a întrebat-o pe proaspăta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ce a făcut-o să-și schimbe părerea și să accepte o funcție din partea PDM, de ce cetățenii ar trebui să creadă că reprezintă interesele lor și nu ale partidului care a promovat-o. Silvia Radu a declarat că a acceptat funcția, după că ce „a fost chemată” de premierul Pavel Filip la discuții. Ziarul de Gardă amintește că în luna mai Silvia Radu spunea că nu va accepta o funcție în Guvern. Totodată, publicația scrie că noua ministră a Sănătății nu a putut spune cel puțin trei obiective asumate de instituția la conducerea căreia a ajuns.

Cotidianul observă că programul anunțat ieri de Plahotniuc este prioritatea noului ministru al Agriculturii. Nicolae Ciubuc, învestit ieri în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, a declarat că primul lucru pe care urmează să-l facă este implementarea programului „Apă bună pentru Moldova”, anunțat tot ieri de președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Aceeași publicație reține și întrebarea retorică a lui Adrian Candu de ieri, dacă mai avem nevoie de președinte, în condiţiile în care acesta, adică Igor Dodon „a decis că nu respectă legea”. Această reacție vine după ce decretele de numire a noilor miniștri au fost semnate de Andrian Candu după ce Curtea Constituţională l-a suspendat temporar din funcție pe şeful statului, Igor Dodon.

Editorialistul Petru BOGATU se întreabă de câte ori va mai fi suspendat Igor Dodon? într-un articol pe Deschide.md, publicistul scrie că gluma se îngroașă. Suspendările fără de sfârșit se constituie deja într-o comedie amară în care râsul se împletește cu plânsul… Refuzul în repetate rânduri de a numi miniștrii propuși de premier, așa cum cere Legea Supremă, l-au transformat pe Dodon într-un delincvent cu multiple antecedente penale. Rămânând practic nesancționat pentru încălcările repetate ale Constituției, el trimite un semnal populației că înalții funcționari ai statului pot scuipa de sus pe legislația în vigoare fără a suporta vreo consecință. Astfel, în societate se induce ideea de debandadă, de neglijare a justiției, de dispreț față de  lege, atenționează P. Bogatu.

Pro-Moldova, adică pro-Rusia. Chișinăul înjunghie Kievul sub oblăduirea Moscovei, titrează Jurnal de Chișinău. Într-un articol semnat de Dan Dungaciu, citim că estomparea „proiectului european” și pregătirea coaliției „patriotice” PDM (Plahotniuc) – Partidul Socialiștilor (Dodon) – după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, înseamnă transnistrizarea R. Moldova și mutarea influenței directe și explicite rusești la frontiera României, a NATO și a UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
23,75 °C
cer senin
Umiditate:53 %
Vint:1,5 m/s
Sun
24 °C
Mon
24 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C
Thu
21 °C

Curs oficial BNM 25 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău