Juriul din procesul baronului mexican al drogurilor "El Chapo" Guzman va beneficia de protecție specială

  • 06 Februarie 2018 18:35
Juriul din procesul baronului mexican al drogurilor

Un judecător din Statele Unite a dispus să fie acordată protecție specială juriului din Brooklyn, care urmează să decidă soarta lui Joaquin "El Chapo" Guzman, la apropiatul proces al baronului mexican al drogurilor.

Într-o decizie adoptată luni, judecătorul districtual Brian Cogan afirmă că identitățile juraților vor fi ascunse părților din proces și presei, iar aceștia vor fi transportați la și de la tribunal de mareșali federali, fiind izolați de public.

Cogan a declarat că procurorii federali au "prezentat motive ferme și credibile pentru a justifica protecția juraților".

Avocații lui Guzman au argumentat că existența unui juriu anonim ar submina prezumția de nevinovăție a inculpatului și ar afecta capacitatea apărării de a pune întrebări juraților.

Procurorii americani îl acuză pe Guzman de coordonarea unei operațiuni globale de trafic de cocaină, heroină și metamfetamină, ca lider al Cartelului Sinaloa și de îndeplinirea unui rol central în războiul mexican al drogurilor, care a durat un deceniu și a provocat moartea a peste 100.000 de oameni. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău