Judecătorul ucrainean care ar fi luat mită 150 de mii de dolari, reținut la Chișinău, va fi extrădat Ucrainei

  • 07 Aprilie 2017 11:42
Judecătorul ucrainean care ar fi luat mită 150 de mii de dolari, reținut la Chișinău, va fi extrădat Ucrainei

Judecătorul ucrainean Nikolai Ceaus, bănuit că ar fi luat mită 150 de mii de dolari, va fi extrădat autorităților de la Kiev, după ce va expira termenul arestului preventiv pentru trecerea ilegală a frontierei cu Republica Moldova.

Informația a fost confirmată pentru agenția Ukrainski Novini de șeful Procuraturii Anticorupție de la Chișinău, Viorel Morari.

Mandatul de arest preventiv emis pe numele judecătorului care a încercat să fugă de urmărirea penală din Ucraina expiră pe 9 aprilie, iar Procuratura Anticorupție nu va cere prelungirea acestuia, ci va aplica procedura de extrădare, a precizat Viorel Morari.

Potrivit agenției ucrainene, avocații i-au cerut președintelui Igor Dodon să-i ofere lui Nikolai Ceaus azil politic în Republica Moldova.

Amintim că judecătorul ucrainean a fost reținut în Republica Moldova, pe 28 februarie, pentru trecerea ilegală a frontierei. Procuratura și Biroul Național Anticorupție din Ucraina au inițiat împotriva lui un dosar penal, după ce acesta ar fi luat mită pentru a pronunța o sentință în favoarea unor inculpați. Pe 5 septembrie 2016, Parlamentul de la Kiev a aprobat reținerea acestuia și urmărirea lui penală.

Presa ucraineană menționa că ucrainenii l-ar ține minte pe Nikolai Ceaus mai ales pentru modul în care își ascundea banii – în borcane de sticlă îngropate în curtea casei.

În același timp, jurnaliștii de la Kiev sugerează că reținerea lui Nikolai Ceaus ar fi „premiul” pe care Vlad Plahotniuc îl oferă președintelui Ucrainei, Petro Poroșenco, pentru extrădarea la Chișinău a omului de afaceri Veaceslav Platon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău