Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat penal pentru hărțuire sexuală

  • 02 Aprilie 12:20
Judecătorul Oleg Melniciuc va fi cercetat penal pentru hărțuire sexuală

Judecătorul Oleg Melniciuc, vizat în mai multe procese judiciare, va fi cercetat penal și pentru hărțuire sexuală. Astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii a admis sesizarea procurorului general interimar, Ion Munteanu, oferind acordul pentru pornirea urmăririi penale în privința magistratului, transmite IPN.

La ședința CSM de astăzi s-a prezentat și Oleg Melniciuc. Chestiunea a fost examinată cu ușile închise. În urma deliberărilor, cu opt voturi pro și două voturi împotrivă, membrii CSM au decis să-și ofere acordul pentru cercetarea penală a judecătorului în baza articolului 173 din Codul Penal – „hărțuirea sexuală”.

Procurorul general interimar a solicitat eliberarea acordul pentru pornirea urmăririi penale pentru hărțuire sexuală în privința judecătorului Melniciuc încă în luna mai 2022. Atunci, CSM a respins sesizarea procurorului general, iar Curtea de Apel Chișinău prin decizia sa din 12 octombrie 2023 a anulat hotărârea Consiliului și a dispus reexaminarea sesizării respective.

Potrivit CSM,  judecătorul Oleg Melniciuc nu judecă în prezent cauze și nu beneficiază de salariul de judecător, deoarece a fost suspendat din funcție în anul 2022 în legătură cu emiterea de către Judecătoria Anenii Noi a sentinței de condamnare într-un alt caz: de îmbogățire ilicită.

Oleg Melniciuc este primul magistrat care a ajuns pe banca acuzaților pentru îmbogățire ilicită. În septembrie 2021, a fost condamnat de către Judecătoria Anenii Noi la șapte ani de închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip închis. Sentința nu este definitivă. Oleg Melniciuc pledează nevinovat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Fri
19
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău