Judecătoriile Hîncești, Edineț și Comrat au prelungit regimul special de activitate

  • 02 Aprilie 2021 09:35
Judecătoriile Hîncești, Edineț și Comrat au prelungit regimul special de activitate

Judecătoriile Hîncești, Edineț și Comrat au anunțat despre prelungirea regimului special de activitate, transmite Bizlaw.md.

Judecătoria Hîncești a prelungit perioada de activitate în regim special, începând cu 2 aprilie și până la 18 aprilie. Judecătoria va activa de luni până vineri în intervalul orelor 8:00 – 16:30. Detalii despre program și cauzele care vor fi examinate găsiți aici.

Regimul special de muncă, în cadrul Judecătoriei Edineț, a fost, de asemenea,  prelungit până la data de 18 aprilie. În această perioadă, se vor examina cauzele care potrivit cadrului normativ se judecă fără citarea părților, precum și cauzele pe care părțile au solicitat examinarea în absența lor; cauzele urgente ce nu suferă amânarea, dintre care cauzele privind aplicarea/prelungirea/revocarea măsurilor preventive, aplicarea măsurilor de protecție în cauzele de violență în familie și cauzele care se examinează în procedură specială (încuviințare spitalizării forțate și tratamentului forțat, încuviințarea examenului psihiatric sau spitalizării în staționarul de psihiatriei, cauzele cu persoane arestate/arestate la domiciliu); cauzele a căror părți au fost înștiințate public, prin publicarea citației într-un ziar republican sau local; cauzele ajunse la faza de deliberare, adoptare și pronunțarea hotărârii, cu prezența participanților în caz de stringentă necesitate.

Pentru toate celelalte cauze, judecătorul va contramanda ședințele de judecată, cu înștiințarea obligatorie a participanților la proces. Mai multe detalii aici.

Și Judecătoria Comrat a prelungit regimul special de activitate până la data de 18 aprilie. În această perioadă, la discreția judecătorului, se vor examina doar cauzele: în materie penală, civilă și contravențională care nu pot fi amânate.

Pentru toate celelalte tipuri de cauze, judecătorul va proceda la preschimbarea, din oficiu, a termenelor de judecată, prin amânarea ședințelor după data de 18.04.2021 (dată pasibilă revizuirii în funcție de conjunctură), cu înștiințarea obligatorie a participanților despre măsurile operate. Detalii aici

Bizlaw.md amintește că, ieri, Președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu a dispusprelungirea  regimului special limitat de activitate în cadrul Judecătoriei Chișinău până în data de 5 aprilie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău