Judecătoria Ungheni vrea să extindă utilizarea instrumentelor de video și teleconferință

  • 19 Decembrie 2021 15:50
Judecătoria Ungheni vrea să extindă utilizarea instrumentelor de video și teleconferință

Judecătoria Ungheni examinează posibilitatea utilizării videoconferinței pentru examinarea mai multor tipuri de cauze și etape procesuale. Anunțul a fost făcut de către instanța de judecată ca urmare a unei reuniuni a Consiliului Consultativ al Judecătoriei, scrie Bizlaw.md.

Mai exact, potrivit sursei citate, este analizată posibilitatea extinderii utilizării videoconferinței în cadrul ședințelor de judecată pentru examinarea cauzelor de contencios administrativ inițiate de Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, a cauzelor de insolvabilitate, a cauzelor de aplicare a măsurilor de protecție în dosarele de violență în familie și a cauzelor de examinare a demersurilor Birourilor de Probațiune. Totodată, este luată în considerare și pilotarea audierii experților/specialiștilor prin intermediul teleconferinței.

În context, instanța atenționează despre necesitatea revizuirii cadrului normativ în vederea extinderii utilizării videoconferinței pentru examinarea mai multor tipuri de cauze și etape procesuale.  

Menționăm că Judecătoria Ungheni a creat, în această toamnă, un Consiliu Consultativ pentru a face schimb de idei și a identifica soluții în parteneriat cu grupurile profesionale și comunitățile din circumscripția deservită de instanță, în scopul îmbunătățirii serviciilor prestate cetățenilor. Consiliul Consultativ este o premieră pentru sistemul judecătoresc din Republica Moldova și face parte din Planul de Dezvoltare al Judecătoriei Ungheni, care este implementat cu sprijinul Proiectului USAID ”Instanțe Judecătorești Model”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău