Judecătoria Edineț a instituit regim special de muncă. Avocați, procurori și executori judecătorești vor aștepta afară începutul ședințelor

  • 21 Iulie 2021 18:08
Judecătoria Edineț a instituit regim special de muncă. Avocați, procurori și executori judecătorești vor aștepta afară începutul ședințelor

Conducerea Judecătoriei Edineț a decis să instituie regim special de muncă în cadrul instanței începând cu data de 20 iulie. Totuși, programul de muncă a funcționarilor a rămas neschimbat, de la 8:00 până la 17:00, cu pauza de masa de la ora 12:00 până la ora 13:00. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărul de cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 scrie Bizlaw.

Potrivit deciziei, în cadrul instanței urmează să fie respectată distanța fizică între persoane de cel puțin un metru. Participanții la ședințe, inclusiv avocați, procurori și executori judecătorești vor trebui să aștepte în afara incintei judecătoriei, scrie sursa citată.

La serviciu va veni numai personalul strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției, activitatea căruia necesită prezența la lucru obligatoriu. Ceilalți vor activa la distanță, de la domiciliu, cu acordul conducerii instanței/ a judecătorului și cu obligația de a se prezenta de îndată la sediul instanței, la solicitare. Totodată, angajații care lucrează de acasă vor avea interdicția de a părăsi domiciliul fără necesitate stringentă. La fel, se va exclude prezența și/sau interacțiunii salariaților în două cicluri consecutive.

Ședințele judiciare care impun prezență fizică se vor organiza cu limitarea numărului de participanți, reieșind din normativul 4 m2 per persoană din suprafața utilă a încăperii și vor dura nu mai mult de 60 minute. În acest context, completele vor stabili termenele de judecată pentru atâtea cauze încât să asigure respectarea acestor normative. Totodată, în condițiile legii, inclusiv dacă parametrii tehnici ai instanței și numărul participanților la proces permit, organizarea ședinței pentru dosarele ce se vor examina cu precădere conform prezentei dispoziții se va realiza și prin videoconferință.

Accesul justițiabililor în incinta Judecătoriei Edineț se va permite doar în baza citației, pentru ziua respectivă, cu respectarea normelor de igienă personală, și cu interzicerea intrării atât a participanților cât și al avocaților, procurorilor și executorilor judecătorești în incinta judecătoriei, până la momentul începerii ședinței de judecată.

Accesul tuturor persoanelor în Secția care are program de lucru cu publicul se restricționează în așa fel încât depunerea cererilor, înscrisurilor, actelor de procedură cât și eliberarea actelor solicitate se va efectua prin adresa de e-mail și/sau poștală a instanței și sediilor acesteia, precum și prin fax.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
25
Fri
29
Sat
29
Arhivă Radio Chișinău