Judecătoria Chișinău explică decizia magistraților în cazul Marinei Tauber

  • 13 August 17:33
Judecătoria Chișinău explică decizia magistraților în cazul Marinei Tauber

Judecătoria Chișinău explică motivele pentru care magistrații au admis demersul Procuraturii Anticorupție privind aplicarea măsurii preventive de interdicție de a părăsi țara pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul Marinei Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor.

Conform comunicatului emis de instituție, la baza deciziei de a i se aplica Marinei Tauber interdicție de a părăsi țara, au stat două două motive:

1) Informația publicată de Maria Tauber pe rețele de socializare, precum că intenționează să părăsească Republica Moldova pe un termen nedeterminat.

2) Procurarea unui bilet de avion fără retur: Marina Tauber a cumpărat un bilet de avion, având planificat să părăsească teritoriul Republicii Moldova pe 12 august 2024, fără a deține un bilet de retur.

Judecătoria subliniază că decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 3 zile.

Amintim că Procuratura Anticorupție a depus luni, 12 august, la Judecătoria Chișinău, un demers cu privire la aplicarea măsurii preventive – obligarea de a nu părăsi țara în privința lui Tauber, pentru a „minimiza riscul eschivării și a asigura prezența inculpatei la ședințele de judecată programate”.

Ulterior, în seara aceleiași zile, magistrații judecătoriei Centru au admis demersul procurorilor, fiindu-i aplicată interdicția de a nu părăsi Republica Moldova timp de 60 de zile.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău