Judecătoria Chișinău a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Chiril Lucinschi

  • 24 Iunie 2017 11:22
Judecătoria Chișinău a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Chiril Lucinschi

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a prelungit mandatul de arest la domiciliu cu încă 30 de zile pe numele ex-deputatului Chiril Lucinschi, cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Fostul parlamentar, care s-a prezentat la ședința de astăzi, 24 iunie, se declară nevinovat, transmite IPN.

După pronunțarea hotărârii, Chiril Lucinschi a declarat pentru presă că decizia instanței urmează a fi contestată în instanța de apel. „Mă declar nevinovat. Tot ceea ce mi se impută nu reflectă realitatea”, a spus Chiril Lucinschi. Ex-parlamentarul a mai spus că nu are nicio legătură cu Banca de Economii și nu a avut niciun cont acolo și niciun credit de la BEM.

Apărarea fostului deputat, Corina Stratan, a menționat că instanța de judecată, examinând demersul, nu a reținut riscurile pe care le-a invocat partea acuzării precum că, afându-se în libertate, Chiril Lucinschi ar putea să se eschiveze de la urmărirea penală. „Instanța a constat că într-adevăr se caracterizează pozitiv, însă din considerentul că mai este nevoie să fie făcute careva investigații, instanța a dispus prelungirea mandatului de arest, fapt cu care noi nu suntem de acord și desigur vom ataca în instanța de recurs”, a declarat avocata.

Procurorul pe caz nu a făcut declarații pentru presă.

Fostul deputat a fost reținut pe 25 mai, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciului. Potrivit Centrului Național Anticorupție, ex-parlamentarul, împreună cu trei reprezentanți ai unui agent economic, sunt bănuiți de spălare de bani, fapt ce a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari celor trei entități bancare. Săvârșirea infracțiunii respective prevede, pentru persoanele declarate vinovate de instanță până la zeci ani de închisoare. Fostul deputat este cercetat și pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii, pe motiv că în declarația sa de avere a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii, despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară. Chiril Lucinschi pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău