Jucătorii unei echipe de fotbal, blocați într-o peșteră inundată în Thailanda

  • 25 Iunie 2018 18:03
Jucătorii unei echipe de fotbal, blocați într-o peșteră inundată în Thailanda

Echipele de salvare îi caută pe membrii unei echipe de fotbal de juniori și pe antrenorul lor, despre care se crede că au rămas blocați în peștera Tham Luang din Thailanda, după ce au fost dați dispăruți sâmbătă, relatează BBC și Reuters.

Copiii au vârste cuprinse între 11 și 16 ani și antrenorul lor are 25 de ani. Bicicletele și echipamentele acestora au fost găsite la intrarea în peștera din regiunea Chiang Rai din nordul țării. Autoritățile cred că aceștia au rămas blocați în peștera din interiorul muntelui după ce aceasta s-a inundat sâmbătă în urma unei ploi torențiale.

Echipajele de salvare au început sâmbătă căutările, după ce grupul a fost declarat dispărut. Luni, echipajelor de intervenție li s-au alăturat membri ai marinei naționale și scafandrii, a declarat ministrul Apărării, Prawit Wongsuwan.

Acesta a mai adăugat că monitorizează îndeaproape cazul și rămâne optimist că membrii grupului vor fi găsiți în viață.

„Consider că toate persoanele sunt încă în viață, dar cel mai probabil sunt epuizați. Ar trebui să primim vești bune astăzi”, a declarat amiralul Arparkorn Yookongkaew, responsabil de căutări, pentru Reuters.

Peștera este o importantă atracție turistică și se extinde pe o suprafață de mai mulți kilometri. Conform publicației Bankok Post, vizitatorii trebuie să treacă printr-un pasaj îngust pentru a ajunge în peșteră, lucru imposibil în cazul unei inundații.

Colonelul Komsan Saardluan, a declarat pentru agenția de presă AP că nivelul apei din peșteră poate atinge cinci metri în cazul unei inundații în anotimpul ploios, care durează din iunie până în octombrie.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău