Jucătorii de la „Zimbru” au fost anunțați să-și caute alte echipe. Datoria de milioane a dus clubul la faliment (ZDG)

  • 07 Februarie 2019 13:40
Jucătorii de la „Zimbru” au fost anunțați să-și caute alte echipe. Datoria de milioane a dus clubul la faliment (ZDG)

Zimbru Chișinău, multiplă campioană și câștigătoare a Cupei Moldovei la fotbal, riscă să nu participe în sezonul următor al Diviziei Naționale. Jucătorii au fost anunțați să-și caute alte echipe, iar conducătorii nu oferă informații despre viitorul clubului.

Totodată, în decembrie 2017, clubul din strada Butucului a fost obligat de instanța de judecată să plătească o datorie de 52 de milioane firmei de la care a închiriat baza sportivă de-a lungul anilor.

Un semnal de alarmă public a fost tras luni, 4 februarie, de către Alexandru Onica, fotbalist al echipei „Zimbru” în sezonul trecut. Acesta a declarat pentru site-ul moldfootball.com că echipa ar fi în prag de faliment. „Din câte cunosc eu, echipa Zimbru în Divizia Națională nu va fi. Din câte mi s-a spus, Zimbru este falimentat. Știu că fiecare fotbalist trebuie să-și caute desinestătător o altă echipă”, a declarat mijlocașul.

Și alți jucători care au evoluat pentru galben-verzi în sezonul trecut și-au luat adio de la Zimbru și și-au găsit alte echipe sau sunt în căutarea unor noi angajamente. Aceștia au fost anunțați de conducerea clubului că își pot rezilia contractele cu Zimbru pe cale amiabilă.

Surse din cadrul clubului au comunicat pentru Ziarul de Gardă că ar putea fi păstrate echipele de copii și juniori, dar nu și echipa mare, care a evoluat până acum în Divizia Națională.

Victor Daghi, ofițerul de presă al FMF a declarat că Zimbru încă nu s-a înscris pentru noua ediție a campionatului, care va începe în această primăvară, dar că termenul de depunere a dosarelor încă nu a expirat.

În iulie 2017, ÎM „Agroselect Semences Trading”, proprietara bazei sportive „Zimbru”, a depus la Judecătoria Chișinău o cerere „cu privire la confirmarea tranzacției și eliberarea titlului de executare silită”.

În încheierea Judecătoriei Chișinău din 25 iulie 2017  e spune că  Zimbru a recunoscut integral o datorie de 52 789 099 lei, formată în baza a trei contracte de locațiune încheiate în 2008, 2012 și 2016, iar pe 30 august  când instanța a refuzat cererea privind confirmarea tranzacției prin mediere și eliberarea titlului de executare silită înaintată de „Agroselect Semences Trading” către „Clubul de Fotbal Zimbru” privind încasarea datoriei.

Peste alte două luni însă, printr-o hotărâre a Judecătoriei Chișinău, din 13 decembrie 2017, a fost admisă integral acțiunea depusă de „Agroselect Semences Trading” împotriva AO „Clubul de Fotbal Zimbru”. „Se încasează de la AO „Clubul de Fotbal Zimbru” în beneficiul ÎM „Agroselect Semences Trading” SRL, suma de 52 789 099 lei 76 bani cu titlu de datorie pentru chirie”, se spune în hotărâre. De asemenea, s-a dispus încasarea de la „Clubul de Fotbal Zimbru” și a cheltuielilor de judecată de 50 de mii de lei.

sursa: zdg.md

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău