Jucători din Super Liga Moldovei la fotbal, cercetați pentru trucarea meciurilor

  • 28 Iunie 2023 15:26
Jucători din Super Liga Moldovei la fotbal, cercetați pentru trucarea meciurilor

Jucători din Super Liga Moldovei la fotbal și foști jucători ai unei echipe de fotbal din Moldova sunt cercetați penal pentru că au trucat meciuri pentru a obține mijloace bănești din pariuri. Oamenii legii au descins cu percheziții la complexul sportiv al echipei de fotbal, la domiciliile și în automobilele bănuiților, fiind ridicate mai multe obiecte și sume bănești, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că grupul infracțional era format din șapte membri cu vârstele cuprinse între 30 și 50 de ani. Este vorba despre jucători care evoluează în Super Liga Moldovei la fotbal și foști jucători ai unei echipe de fotbal din țară.

„Aceștia trucau meciurile, astfel determinând oamenii să participe la pariuri pe site-urile oficiale. De pe acestea, ulterior mijloacele financiare erau virate din conturile unor companii din Gibraltar pe conturile unor companii înregistrate într-un parc IT din Moldova, care prin presupusele salarii legalizau mijloacele financiare dobândite din activitatea infracțională. Urmare a acestor acțiuni, banii erau repartizați conform rolurilor avute în schema infracțională.

Persoanele vizate în schema infracțională sunt cercetate în stare de libertate. Suspecții riscă o pedeapsă cu amendă de până la 267 500 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 4 la 7 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău