Trei cicliști din Cahul și-au propus să treacă într-o săptămână Transfăgărășanul

  • 19 Iulie 2019 20:15
Trei cicliști din Cahul și-au propus să treacă într-o săptămână Transfăgărășanul

Trei cicliști din Cahul au pornit în această săptămână într-o cursă de șapte zile, în care și-au propus să traverseze Transfăgărășanul, unul dintre cele mai impunătoare trasee turistice din România, transmite MOLDPRES cu referire la presa locală.

Este vorba de Ștefan Boitan, Alexandr Popov și Vasile Iariomenco, cicliști cahuleni care au lansat acest plan îndrăzneț. „Unii și-ai propus să descopere mări și oceane, noi însă am decis să cucerim un frumos traseu din România, care este deosebit de bogat în locuri pitorești. Practicăm ciclismul de trei ani și împreună cu echipa am planificat această cursă încă din anul trecut. Vom călători cu biciclete pliabile și cu o autonomie de o 100%. Drumul va fi combinat – cu trenul și cu bicicletele, ideea acestei călătorii constând în promovarea modului sănătos de viață”, a spus Ștefan Boitan pentru ziuadeazi.md.

Vasile Iaromenco are deja o experiență de călătorii cu bicicleta prin munți, numai că în Ucraina, acum însă își dorește să exploreze muntele din România.

Transfăgărășanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1, între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.

În vara anului 2016, Vasili Demciuc în vârstă de 33 de ani, originar din municipiul Bălți, de asemenea, a efectuat o călătorie inedită. Bălțeanul a parcurs timp de opt zile 1130 km, vizitând patru state europene. Iar în anul 2013, MOLDPRES a scris despre Andrei Popa, originar din Cahul, unicul moldovean care a înconjurat R. Moldova pe jos. În 20 de zile el a parcurs 1100 de kilometri de la Giurgiulești până la Naslavcea și înapoi. După această performanță cahuleanul și-a propus să facă pe jos înconjurul lumii în opt sute de zile.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău